Δ.Τ. σχετικά με τη συμμετοχή των Δρυάδων εν Πλώ στο 51ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού του CID


Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ και η Πρόεδρός της Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός, συμμετείχαν  στο 51ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού του CID, που πραγματοποιήθηκε στις 4-8 Ιουλίου στην Αθήνα. Το Συνέδριο, που προσέγγισε όλες τις μορφές του χορού, τόσο καλλιτεχνικά όσο και επιστημονικά, διοργανώθηκε από το Χοροθέατρο “Δόρα Στράτου” και τα Τμήματα Αθηνών και Πειραιώς του CID σε συνεργασία με την Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO. Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της Εθνικής Επιτροπής UNESCO, με σκοπό να παρουσιαστούν πρωτοποριακές εργασίες σε ένα μεγάλο κοινό επαγγελματιών, δασκάλων χορού, χορογράφων, ερευνητών, κριτικών και διοργανωτών.

Η Κα Καραπαναγιώτη παρουσίασε εισήγηση με θέμα ‘1st International Dance Festival Disability’ σε σχετική συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα, παρουσιάζοντας το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD, που διοργανώθηκε φέτος στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι από τις Δρυάδες εν Πλώ. Επιπλέον, πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο με τίτλο ‘Diagonal of Diversity’ για τη γεφύρωση της διαφορετικότητας στο χορό.

Οι Δρυάδες εν Πλώ παρουσίασαν απόσπασμα της νέας τους παραγωγής με τίτλο ‘‘VOICE’’ [Χορογραφία Μαρίας Καραπαναγιώτη ,σενάριο Βασω Μαλιοπούλου ,Leonie De Lange ( χόρεψαν οι Βαρελά Λίλα , Λιάκου Βάνα, Καρανάσιου Εφη, Κρανά Μαρία, Καραπαναγιώτη Νίκη), στο θέατρο Δόρα Στράτου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία τους και την πρωτότυπη μουσική του Ανδρόνικου Τρούκη.

Το συνέδριο αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στο χώρο της μελέτης του χορού, με συμμετοχή 225 συνέδρων από 34 χώρες και 189 παρουσιάσεις χορευτικού έργου σε μορφή εισήγησης, εργαστηρίου, παράστασης, video projection και έκθεσης. Απευθυνόταν κυρίως σε άτομα που ασχολούνται συστηματικά με το χορό, μέσα σε πνεύμα που ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων και διευκολύνει τις άτυπες συζητήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *