Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability)


Καρδίτσα, 01 02 2019

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλω σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability), που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 16 – 17 – 18 – 19 Μαΐου 2019.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού κορυφώνει τις δράσεις των Δρυάδων εν Πλω και της Προέδρου τους κας Μαρίας Καραπαναγιώτη, που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμεΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού.

Στα πλαίσια αυτά έχουν αναπτύξει τη μέθοδο X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη (κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας Χορού των Δρυάδων Εν Πλώ), η οποία βασίζεται στη μέθοδο διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας.

Η μέθοδος D.D. παρουσιάστηκε σε ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση την προσπάθειας των Δρυάδων εν Πλώ να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φέτος, εκτός από την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών, ημερίδα, την 7η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης, καθώς και βιωματικά εργαστήρια από επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο.

Για τη φετινή διοργάνωση, μαζί με την αίτηση συμμετοχής σας, όπου αναγράφονται οι όροι συμμετοχής, είναι απαραίτητο να σταλεί dvd/ video ολόκληρης της χορογραφίας της συμμετοχής σας, καθώς η επιλογή των ομάδων που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα γίνει από ομάδα έγκριτων καλλιτεχνών και επιστημόνων. Στο τέλος του Φεστιβάλ, 3 ομάδες, που θα αναδειχθούν με κλήρωση, θα προκριθούν απευθείας στην επόμενη διοργάνωση, με κάλυψη των εξόδων 5 χορευτών τους.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Αναμένουμε με χαρά τις αιτήσεις συμμετοχής σας! Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο mail xorosanapiria@gmail.com.

 

 

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *