Performances

Ονειροπαγίδα

IMG_0143Γλιστράμε σε ένα κόσμο αναμνήσεων. Οι χαρές και λύπες των στιγμών όσων περάσαμε είναι σε αλληλουχία μα σταματάμε σε ότι πιο πολύ μας ώθησε στην αυταρέσκεια η την απογοήτευση και…. Όλα αυτά σε ένα πλέγμα που έπλεξε την ονειροπαγίδα νοητής αράχνης. Είναι αλήθεια, ο κόσμος των αναμνήσεων έρχεται ανάλογα με τον χρόνο και την άνεργη στάση μας. Μας ρουφά όλο κ πιο βαθιά σε σκοτεινούς δρόμους μέχρι το σκοτάδι της αμνησίας. Μας κολακεύει, μας χειροκροτεί και μας ανεβάζει σε κόσμους ονειρικούς μα σαν φθάσουμε στο κενό ,στροβιλιζόμαστε μέχρι την απόλυτη απουσία. Όχι …Ο χορός είναι τέχνη και η τέχνη δίνει χαρά και ευαισθησία Είναι πράξη ,είναι συμμετοχή είναι πραγμάτωση ονείρων. Τίποτε δεν θα μας πνίξει στο κενό μιας ονειροπαγίδας.

Φωτογραφίες από την Ονειροπαγίδα

Η αυλή των χρωμάτων

Μπαλετο_Καραπαναγιωτη-265Μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Ι.Τρούκη
Όλα είναι χρώμα, γύρω και μέσα μας. Συναισθήματα που πάλλονται γίνονται επιθυμίες, πράξη ζωής. Δρόμος ανοιχτός αρκεί να ξεκλειδώσεις τον αυλόγυρο του κήπου σου τότε θα νοιώσεις το παιχνίδι των γύρω σου .Καταστάσεις θα προσπαθήσουν να σε παραπλανήσουν όπως κ να συμπορευθούν. Μα πάντα θα παίζουν το παιχνίδι τους. Εσύ μένεις στη δράση σαν πιόνι που θέλησαν να αρπάξουν, σαν ρήμα που τους βόλευε στην πρότασή τους .Γυρεύεις ότι απόμεινε να σε στηρίζει και ορμάς σε κόσμους άγνωστους. Και όλα αυτά γιατί ο δικός σου κήπος ξέρει από χρώμα. Πάλλεται σε ΟΤΙ ορίζει ομορφιά η δική σου ύπαρξη και χαράζει την πιο όμορφη ιστορία ζωής , που ανήκει μόνο σε ΕΣΕΝΑ!

Φωτογραφίες από την αυλή των χρωμάτων

2013 – Το Χαμένο Φλουρί για φιλανθρωπικό σκοπό

floyrikin3Το παιδικό χοροθέατρο των Δρυαδων εν πλω «Το χαμένο φλουρί» φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 για μία μαγική παράσταση με φιλανθρωπικό σκοπό.
Έναντι μικρού αντιτίμου για την ενίσχυση του Ερυθρού Σταυρού οι μαθήτριες – χορεύτριες έδωσαν μία ονειρική διαδραστική παράσταση μεταξύ σκηνής και κοινού. Η μαγεία των παιδικών ονείρων από το ομώνυμο παραμύθι του Ι. Τρούκη, χάρη στις εξαιρετικές χορογραφίες της Μ. Καραπαναγιώτη, τις όμορφες μουσικές του επαγγελματικού φωτισμού του κου Οικονομακου κ ήχου από τον κο Πανο ζωντάνεψαν στα μάτια μικρών και μεγάλων θεατών. Η παράσταση έκλεισε με χορό για τους λιλιπούτειους θεατές.
Το εργαστήρι Τέχνης χορού και οι Δρυάδες εν Πλω ευχαριστούν από καρδιάς την Ι.Μητροπολη και τον Σεβασμιότατο προσωπικά για την υποστήριξη, το Τυπογραφείο Δημιουργία, το Δήμαρχο κ. Κ. Παπαλό, τον Αντιδήμαρχο κ. Χ. Παπαδημητρίου και τον Κο Π. Αποστόλου για την παραχώρηση της αίθουσας τα στελέχη του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας για την ευγενική παρουσία τους και τον Πρόεδρο ΚοΑντωνοπουλο του τμήματος Καρδίτσας που μίλησε για τη δύναμη του εθελοντισμού.
Επίσης, ευχαριστούν το υπέροχο κοινό που με το θερμό χειροκρότημα και την ένεργή του συμμετοχή απόλαυσε την παράσταση. Ολοκληρώνοντας ευχαριστούμε θερμά του γονείς και τους χορευτές μας για την αμέριστη συμπαράσταση και την ευγενική συνεργασία.

Φωτογραφίες από το χαμένο φλουρί για φιλανθρωπικό σκοπό

2013 – Το Χαμένο Φλουρί στο μύλο των ξωτικών

milos-flouri2Το Εργαστήρι χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη, οι Δρυάδες εν Πλω και το χριστουγεννιάτικο χοροθέατρο «Το χαμένο φλουρί» φιλοξενήθηκαν στο Μύλο των Ξωτικών και η εμπειρία για όλους ήταν μαγική. Τα Ξωτικά χάρισαν για περίπου δύο ώρες τη σκηνή τους στις χορεύτριες της Καρδίτσας, οι οποίες με τη χάρη τους και τις θαυμάσιες χορογραφίες της Μαρίας Καραπαναγιώτη ζωντάνεψαν παρουσία πλήθους κόσμου το παραμύθι του Ι. Τρούκη. Οι μικροί θεατές έπαιξαν και βοήθησαν τους χορευτές να λύσουν τα μάγια του παραμυθιού και στο τέλος μικροί και μεγάλοι, χορευτές και ξωτικά μοιράστηκαν την αυλή του μύλου για ατελείωτο χορό.Το εργαστήρι χορού και οι Δρυάδες εν Πλω ευχαριστούν από καρδιάς τα φιλόξενα ξωτικά και υπόσχονται να είναι και του χρόνου με υγεία στο Μύλο τους. Επίσης, ευχαριστούν το υπέροχο κοινό που με το θερμό χειροκρότημα και την ένεργή του συμμετοχή απόλαυσε την παράσταση. Ολοκληρώνοντας ευχαριστούμε θερμά του γονείς και τους χορευτές μας για την αμέριστη συμπαράσταση και την ευγενική συνεργασία.
Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Χρονιά, Υγεία και Ευημερία.-

Φωτογραφίες από το χαμένο φλουρί στο μύλο των ξωτικών

Το χαμένο φλουρί στο μύλο των ξωτικών


Το Χαμένο φλουρί στο Μουζάκι

moyzaki1Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου δόθηκε μία μοναδική παράσταση από την καλλιτεχνική εταιρεία “Δρυάδες εν Πλώ” συνοδευόμενη από το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου. Οι Μαθήτριες της σχολής χορού Μαριας Καραπαναγιωτη Μαρία Κρανια, Μπαλταδωρου Βενια, Ιωαννα Ζαμανη, Κατερινα Τυρογιαννη, ,Χαρα Σακκελαροπουλου, Βαννα Λιακου, Αμαλια Παναγοπουλου, Σωτηρια Σιατηρα, Σοφια Μαντζιαρα, Μπινα Θεοδοσια , Κυριτση Βαλεντινα και η ομαδα χορου ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ με τις Εφη Καρανασιου, Λιλα Βαρελα, Νινα Καραπαναγιωτη, Αθηνα Κατση σε μουσικη Ευανθίας Ρεμπουτσικα κ Rene Aubry, σκηνογραφια Ιωαννη Τρουκη μάγεψαν μικρούς και μεγάλους με το χριστουγεννιάτικο χοροθέατρο «Το χαμένο φλουρί».

Φωτογραφίες από το χαμένο φλουρί στο μύλο των ξωτικών