1st National DanceDisability Festival

Χώρος
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ)

Xρόνος
Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Eίσοδος
Η εκδήλωση έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Διοργάνωση
“Δρυάδες εν πλω”, Καλλιτεχνική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού φορέα

Επικοινωνία

Μαρία Καραπαναγιώτη

Tηλ: 6930434059 & 2441073644

Διεύθυνση: Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 1ος Όροφος, 43100 Καρδίτσα,

email: dryades.en.plo@gmail.com

Iστοσελίδα: Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

dryades_en_plo_Sep_2012

 

 

 

 

 

afisa_xoros_anapiria_2015Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους ιδιώτες χορηγούς και υποστηρικτές της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμΕΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που με την άψογη συμπεριφορά τους ‘αγκάλιασαν’ το σημαντικό αυτό εγχείρημα και συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ πραγματοποιήθηκε ένα όραμα ετών και η βοήθεια που παρείχαν οι συμπολίτες μας ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα και για τη συνέχιση των δράσεων μας. Τις ημέρες της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης της εκδήλωσης ένα πλήθος κόσμου ενδιαφέρθηκε πραγματικά και δούλεψε μαζί μας εθελοντικά προς ένα σημαντικό σκοπό.

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Οι παραστάσεις της Κυριακής 29 Ιουνίου ελπίζουμε να άγγιξαν όλους τους παρευρισκόμενους, ώστε να καλλιεργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση.

Ευελπιστούμε η μοναδική αυτή εμπειρία της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις προσφοράς.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτριαΧΟΡΗΓΙΕΣ

1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού υπο την Αιγίδα Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Δήμου Καρδίτσας – Δ.Ο.Π.Α.Κ., Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε., Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, CID UNESCO ΑΘηνών.

Ευχαριστούμε πολύ για την οικονομική στήριξη της φιλοξενίας – υιοθεσίας ομάδας για την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού το Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, Ιερά Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Μεγάλοι Χορηγοί

xorigoi_mega

Χορηγοί Επικοινωνίας

xorigoi_epikoin2xorigoi_epikoin1

Υποστηρικτές

xorigoi_ypostirixi

xorigoi_ypostirixi2

Αφίσα

xorigoi afisa3

Έντυπο

xorigoi_entypo3xorigoi_entipo

Ομάδα Χορηγών T-Shirts
xorigoi_tshirt1
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους
xorigoi_synerg Ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους γονείς και μαθητές της Σχολής Χορού Μαρία Καραπαναγιώτη για την διαχρονική ηθική και οικονομική τους στήριξη. Επίσης Ευχαριστούμε για την Υποστήριξη τον ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΑ, ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Η συμμετοχή των εθελοντών είναι δυνατή με τη συμπλήρωση και αποστολή της φόρμας που θα βρείτε στο αρχείο Αίτηση Εθελοντών [σε μορφή .doc]


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού είναι:
 1. Σίρρις 1 & 2 (Σέρρες) // Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (πρώην ΚΑΑΑμεΑ Σερρών)
 2. Μαργαρίτα (Αθήνα) // Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής – Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση στην Αθήνα.
 3. Μέριμνα Ζωής (Θεσσαλονίκη) με τις ομάδες: Παραδοσιακών Χορών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Συλλόγου & Χοροθεατρική Ομάδα Ατόμων με Αναπηρικό Αμαξίδιο // Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων, φίλων και ατόμων με αναπηρία Δ. Παύλου Μελά και Δ. Θεσ/νικης – Ομάδα παραδοσιακών χορών του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου
 4. ΘΧΠ Δράμας (Δράμα) // Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας
 5. Δαγίπολη (Αθήνα) // Επαγγελματική Ομάδα Χορού
 6. ΚΔΑΠ ΜΕΑ Συκεών (Θεσσαλονίκης) // Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Συκεών (ΚΔΑΠ ΜΕΑ), του Δήμου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης
 7. Αγγιγμα Ψυχής (Καβάλα) // Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) Καβάλας Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας
 8. ορίΖωντας (Καβάλα) // Μέριμνα για το ειδικό παιδί «Η Αγία Μαρίνα» Καβάλας Δημοτική Σχολή Χορού Καβάλας
 9. Χαρτ’Αετοί 1 & Χαρτ’Αετοί 2 (Θεσσαλονίκη) // Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΘΧΠΘ Αγ.Παντελεήμων)
 10. Δημιουργική Κίνηση ΑμεΑ Θεσσαλονίκη // Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης για ΑμεΑ
 11. Ε.Ε.Ε.Ε. Βόλου // Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου
 12. Εκτός Δρόμου (Αθήνα) // Χοροθεατρική ομάδα Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών
 13. Τα Φτερά της Ψυχής (Καβάλα) // Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων
 14. Περσεφόνη (Καρδίτσα) // Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη
 15. Χοροθέατρο Οι Τρείς Χάριτες (Καρδίτσα) // Γαληνός Θεσσαλική Εταιρεία Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης Αποκατάστασης ΘΕΨΥΠΑ
 16. -Κι αν πέσω; – Θα ξανασηκωθείς (Αθήνα)//Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas.
 17. Κασταλία (Καρδίτσα) // Ιδιωτική Κλινική Κασταλία
 18. Διάσημα Αστέρια” (Λάρισα) // Παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας “Ο Αριστεύς” Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Θεσσαλίας
 19. Ομάδα “VSAH”
Φωτογραφικό υλικό από τους συμμετέχοντες:

Οι ανακοινώσεις μας:

Φεστιβάλ Χορού: “1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χοορύ”
Χώρος: Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας
Ημερομηνία: Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου 2014
Ώρα: από τις 10.30 π.μ.
Μια μεγάλη γιορτή χορού και συνεργασίας διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ στην Καρδίτσα. Το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων, με τη συμμετοχή 21 Ομάδων Χορού από όλη τη χώρα.
Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης ετοιμάζουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους τους δημότες της Καρδίτσας να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.
Η πόλη μας θα υποδεχτεί για δύο μέρες πάνω από 250 άτομα, από Ομάδες Χορού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, της Καβάλας και των Σερρών, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών την Κυριακή 29 Ιουνίου, ημέρα των παραστάσεων.
Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες μας που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους.
Σας περιμένουμε όλους στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014, στις 10.30 το πρωί σε μιας εκδήλωση που ελπίζουμε να αποτελέσει ορόσημο για τους συνανθρώπους μας!

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ με έδρα την Καρδίτσα διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων στην Καρδίτσα στις 28-29 Ιουνίου 2014, υπό την αιγίδα της Π.Ε. Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Η εκδήλωση, που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου (διάρκειας ως 15 λεπτών) από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Η διάρκειά του είναι 2ήμερη, με την πραγματοποίηση προβών το Σάββατο 28 Ιουνίου και την επίσημη παρουσίαση των Ομάδων την Κυριακή 29 Ιουνίου. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμΕΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο. Η εκδήλωση αποτελεί προφεστιβαλική δράση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Ανθρώπων με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα το 2015.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή για πρώτη φορά σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

Η διοργάνωση Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία)και μεικτών Ομάδων Χορού είναι ένα όραμα ετών για τις Δρυάδες εν Πλω και την πρόεδρο τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμΕΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2013 επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης: Από τη θεωρία στην πράξη» σε Καρδίτσα και Θεσσαλονίκη. Μέσω αυτών των δράσεων οι Δρυάδες επιδίωξαν να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες Χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση.

Θεωρώντας αυτονόητη την ευαισθητοποίησή σας στις εναγώνιες προσπάθειες των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες για επιβίωση και συμπόρευση στην κοινωνία, ευελπιστούμε πως η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με τη διαφορετικότητά τους. Η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή σας στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης θα ήταν πολύτιμες.

Η διοργάνωση καλύπτει έξοδα φιλοξενίας και διατροφής για δέκα (10) άτομα ανά ομάδα (8 χορευτές και 2 συνοδούς) σε συνολικά είκοσι (20) ομάδες. Η περίοδος αποστολής των δηλώσεων συμμετοχής λήγει στις 30 Απριλίου 2014 και θα τηρηθεί αυστηρή χρονική προτεραιότητα.

Παρακαλώ όπως δηλώσετε άμεσα τη συμμετοχή σας με την αποστολή της ειδικής φόρμας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.


Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία “Δρυάδες εν πλω”
Η Πρόεδρος Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *