Παρουσίαση βιβλίου «Το Χορόχρωμα – εργαλείο στην εκπαίδευση» της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη.


Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 6.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα Αφροδίτη μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια όμορφη μίξη χορού, ζωγραφικής και μουσικής με την παρουσίαση του βιβλίου «Το Χορόχρωμα – εργαλείο στην εκπαίδευση» της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο από τις Eκδόσεις «ἡδυέπεια» και διατίθεται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες των εκδόσεων ΗΔΥΕΠΕΙΑ .ΠΟΛΙΤΕΙΑ ,ΙΑΝΟΣ και βιβλιοπωλεία όλης της Ελλάδας
Το χαμένο φλουρί είναι ένα παραμύθι του Γιάννη Τρούκη που γράφηκε και εικονογραφήθηκε από εκείνον για τις ημέρες των εορτών και χορεύτηκε από γενεές παιδιών και σε πολλές διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με τους χορευτές που ήταν διατεθειμένοι την περίοδο που καλούσαν την καλλιτεχνική ομάδα ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
Έχει παρουσιαστεί στο μύλο των ξωτικών, στη Λίμνη Πλαστήρα, σε θέατρα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα, Φάρσαλα και σε πολλές δομές με καρκίνο και αναπηρίες.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ζωγράφου Ιωάννη Τρούκη, έργα του οποίου εκτέθηκαν στο χώρο.
Η ένωσή του με την Μαρία Καραπαναγιώτη είχε σαν αποτέλεσμα την ιδέα του χοροχρώματος που υλοποιούταν σιγά σιγά και παρουσιάστηκε από την κα Καραπαναγιώτη στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο χορού της UNESCO το 2008
Έκτοτε, είχε εφαρμογή σε πολλά σχολεία της χώρας σε όλη την Ελλάδα και στη Γαλλία που το μετέφερε η κα Καραπαναγιώτη στις εκπαιδεύσεις της.
Δίδαξε και παρουσίασε το ΧΟΡΟΧΡΩΜΑ στο πανεπιστήμιο Πατρών, ΑΠΘ, Μητροπολιτικό κολέγιο Θεσσαλονίκης, ΠΑΜΑΚ.
Ως πιστοποιημένη συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου εν μέσω κορονοϊού δίδαξε την μέθοδο σε προγράμματα « η τέχνη ως βίωμα » και η «αξιοποίηση της τέχνης στην εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Vellum με αποδέκτες εκατοντάδες φοιτητές κι επαγγελματίες διαφόρων επιστημών .
Παράλληλα, έθεσε το ΧΟΡΟΧΡΩΜΑ σαν βασικό άξονα σε μια άλλη πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας την DANCEDISABILITY με την οποία εκπαιδεύει σε διετείς εκπαιδευτικούς κύκλους φοιτητές και επαγγελματίες από το 2014 έως σήμερα.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χριστίνα Καραχάλιου μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Δρυάδες Εν Πλώ και της διοργανωτικής επιτροπής IDFD
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Ευστράτιος Παπάνης, συγγραφέας – σύμβουλος, ο Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα – συγγραφέας, και η Γεωργία Γιώτα, φιλόλογος – ποιήτρια. Τους ευχαριστούμε για τον ιδιαίτερο τρόπο που ο καθένας προσέγγισε το βιβλίο !!!!
Παρούσα και η τέχνη του χορού, καθώς μαθήτριες της Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη απέδωσαν το παραμύθι «Χαμένο Φλουρί» του ζωγράφου σε μια πανδαισία χορογραφικών και θεατρικών κινήσεων αποσπώντας από το κοινό συνεχές χειροκρότημα. Την ομάδα των χορευτών συντόνιζαν χορευτικά τα μέλη των Δρυάδων Εν Πλώ Αθηνά Τακοπούλου και Λίλη Καραπαναγιώτη
Ευχαριστούμε τον Ηλία Παλαπέλα για την μουσική συνοδεία και τον Ανδρόνικο Τρούκη στον ήχο με την παρουσία του νέου δίσκου τους GypsiesOnParadise
Ευχαριστούμε τον κο Τσικρίκα για τον ήχο τον κο Παπαβασιλείου για την ζωντανή μετάδοση links: www.facebook.com/dryades.en.plo/ και www.facebook.com/KarditsaLiveStreaming/ ( μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε όποιο χρόνο μπορείτε)
Ευχαριστούμε γονείς και μαθητές για την τιμή στην παρουσίαση του βιβλίου της δασκάλας τους.
Με την παρουσία τους τίμησαν το γεγονός,
Ο κος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας. Η παρουσία του μεγάλη χαρά και τιμή δική μας και των παιδιών που ανυπομονούσαν να τον δουν από κοντά.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Στάθης, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Νάνος συμπαραστάτες στο Διεθνές φεστιβάλ χορού αναπηρίας που παρέμειναν έως το τέλος συμμετέχοντας ενεργά στο υπέροχο finale με έναν χορό για όλους !!!
Η Βουλευτής κα Σκόνδρα, η πρώην Βουλευτής κα Κατσιαβριά – Σιωροπούλου και η πρώην βουλευτής κα Βράντζα, η πρώην δήμαρχος Φαρσάλων κα Ιφου , κυρίες της πολιτικής πάντα με παρουσία ουσιαστική στο πολιτιστικό μας έργο και
Η κα Γαρίτου, Πρόεδρος Τμήματος Φλόγα Καρδίτσας και πλήθος φίλων και ανθρώπων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και δήλωσαν συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι.
Όλους ευχαριστούμε έναν έναν από την καρδιά μας και είμαστε εδώ σε αυτή την πόλη που η αγάπη μας είναι αυταπόδεικτη με τα 36 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον πολιτισμό της!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *