Παναγυρική ολοκλήρωση του 4th I.D.F.D.


To 4o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD ολοκληρώθηκε πανηγυρικά την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, με την πραγματοποίηση των παραστάσεων των ομάδων στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας.

Το Φεστιβάλ φέτος περιλάμβανε:

  • movement workshop από το διακεκριμένο Πορτογάλο χορογράφο Bruno Rodrigues, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στο Mοuzaki Palace, υπό την αιγίδα του Δήμου Μουζακίου
  • την 8η Διεπιστημονική Ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή της Τέχνης στην αντιμετώπιση του άγχους», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/10 στο Παυσίλυπο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και
  • τις παραστάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες με ζωντανή συμμετοχή ή με συμμετοχή μέσω live streaming ή video, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Οι παραστάσεις θα προβλήθηκαν και διαδικτυακά με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του συνδέσμου dryadesenplo.gr/4th-idfd, όπου παραμένουν βιντεοσκοπημένες.

Οι ομάδες που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά είναι:

  • Heidi Latsky Dance/ Nέα Υόρκη
  • ZCO/DANCEPROJECT/ Nέα Υόρκη
  • CiM – Companhia de Dança/ Πορτογαλία
  • Οι χορευτές της ‘ΕΛΠΙΔΑΣ’/ Ρόδος
  • Οpen Door/ Αθήνα
  • Χορευτική Ομάδα Φάρου Τυφλών Ελλάδος/ Αθήνα
  • Χορευτική Ομάδα Σωματείου Ειδικής Αγωγής “Η ΖΩΗ”/ Θεσσαλονίκη
  • Dance and the Mind/ Θεσσαλονίκη
  • ΜΕΑγάπη/ Τρίκαλα
  • Ομάδα Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
  • Δρυάδες Εν Πλω/ Καρδίτσα/

 

Στην επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή του Φεστιβάλ συμμετείχαν οι:

  • Ευστράτιος Παπάνης, Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πρόεδρος Μουσείου Στρατή Ελευθεριάδη Teriade
  • Ανδρέας Κολίσογλου, Ψυχολόγος
  • Δήμητρα Χατούπη, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός
  • Bruno Rodrigues, Xoρογράφος ΑμεΑ και μη, Cim Dance Company
  • Ιωάννης Μαργαρώνης, Χορευτής – Χορογράφος,

οι οποίοι δήλωσαν συγκινημένοι και εντυπωσιασμένοι από το Φεστιβάλ, τους συμμετέχοντες και τη διοργάνωση. (Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο η επιτροπή αλλάζει ώστε περισσότεροι καλλιτέχνες κ επιστήμονες να γνωρίσουν  κ να επικοινωνήσουν τον  σημαντικέ αυτό θεσμό για την περιοχή κ την χώρα μας)

Παρέδωσαν τα  3 πρώτα βραβεία  και τους επαίνους που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα και απένειμαν μετάλλια  της διοργάνωσης σε όλους τους χορευτές!!

 

Η παρουσίαση του Φεστιβάλ έγινε από τους Κατερίνα Σταθοπούλου και Αφροδίτη Γρηγοριάδου, μέλος της Διοργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ. Με την παρουσία τους τίμησαν την ημέρα των παραστάσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος συνοδευόμενος από τους  πατέρες,  εκπρόσωπος του Υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Καρδίτσας Κων  Τσιάρα (κος Καραγεωργος Θωμάς ) η βουλευτής Καρδίτσας κ.κ. Σκόνδρα Ασημίνα, ο Δήμαρχος Σοφάδων κος Σκάρλος Αθανάσιος ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος  λίμνης Πλαστήρα κος Παναγιώτης Νανος, Δημαρχος Μουζακίου   κος Στάθης Φάνης, οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κος Τσεκούρας, η πρόεδρος της Φλόγας Καρδίτσας κα Δώρα Γαρίτου  και  από την Θεσσαλονίκη  η επιμελήτρια εικαστικός της Επίμονης Τέχνης   κα Μπαρζοκα Χρύσα κ ο δημοσιογράφος κος Κωστής Ζαφειράκης

 

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD πραγματοποιήθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά σε διεθνές επίπεδο και για όγδοη συνεχή σε εθνικό επίπεδο, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την στήριξη της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας. Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η βιομηχανία τροφίμων Damavand A.E., το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Όλοι Μαζί», οι γενικές και ειδικές μεταφορές Alex Giannakos Trans SA, η ψυχιατρική κλινική Κασταλία και το εργαστήρι φυσικοθεραπείας IASSIS Φυτιλής Θωμάς. Σημαντική ήταν και φέτος η στήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων της περιοχής μας, καθώς και των χορηγών επικοινωνίας που αναγράφονται  στο έντυπο και στο  site www.dryadesenplo.gr καθ όλη την διάρκεια του έτους .

Το Φεστιβάλ – θεσμός της πόλης της Καρδίτσας υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν με  με φυσική παρουσία και με βιντεοσκοπημένες εμφανίσεις. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω COVID-19, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, εξαιτίας του οποίου ματαιώθηκε ο αρχικός προγραμματισμός του Φεστιβάλ, άλλαξαν τη μορφή της φετινής διοργάνωσης, χωρίς να επηρεάζουν, ωστόσο, τη δημιουργικότητα των Ομάδων.

Οι Δρυάδες εν Πλώ και η Διοργανωτική Επιτροπή θα ήθελαν να συγχαρούν όλες τις Ομάδες και τους χορευτές για το έργο που παρουσίασαν κάτω από δύσκολες συνθήκες και να ευχαριστήσει θερμά όσους στήριξαν αυτό το  μεγάλο εγχείρημα φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Μπαντίνα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και στον μαέστρο κο Παλαπέλα. Ελπίζουμε στο επόμενο Φεστιβάλ οι συνθήκες να είναι καλύτερες και η περιοχή μας να ανοίξει πάλι την αγκαλιά της στους συνανθρώπους μας με αναπηρία που αδημονούν να ταξιδέψουν ως εδώ και να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση!!!!!!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το Φεστιβάλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *