Δ.Τ. σχετικά με τη συμμετοχή της Μαρίας Καραπαναγιώτη ως εισηγήτριας στo Πρόγραμμα του Erasmus+ Plus «Exchanging knowledge about educational inclusion” (Ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ένταξη στην εκπαίδευση)


Η μέθοδος διδασκαλίας χορού DD DanceDisability παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα με εισηγήσεις, παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια και μέσω αυτής διαδίδεται και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη IDFD, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Καρδίτσα. Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός – DD Tutor συμμετείχε ως προσκεκλημένη εισηγήτρια στον τρίτο κύκλο εκπαίδευσης του προγράμματος «Exchanging knowledge about educational inclusion” (Ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την ένταξη στην εκπαίδευση), που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Plus Βασική Δράση 2, Στρατηγικές Συμπράξεις στο τομέα της εκπαίδευσης, κατάρτισης και της νεολαίας, και πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Το πρόγραμμα, υλοποιείται από τις ΜΚΟ «ΑΛΛΑΖΩ ΕΜΕΝΑ… ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» για την Ελλάδα (Βόλος), «OFENSIVA TINERILOR» για τη Ρουμάνια και «NART» για τη Βουλγαρία και έχει ως στόχο την αύξηση της ικανότητας των οργανώσεων νέων και των οργανισμών να εντάξουν στις δράσεις τους άτομα με νοητική υστέρηση.

Μέσω του προγράμματος, όπως δηλώνουν οι διοργανωτές, πραγματοποιήθηκαν τρεις κύκλοι μαθημάτων κατάρτισης στις συμμετέχουσες χώρες και δημιουργήθηκαν εργαλεία που θα βοηθήσουν γονείς, εκπαιδευτικούς, και φροντιστές να εκπαιδεύσουν καθώς και να οργανώσουν δράσεις για τους νέους με νοητική υστέρηση.

Στα παραπάνω πλαίσια η κυρία Καραπαναγιώτη πραγματοποίησε εισαγωγικό σεμινάριο της πιστοποιημένης μεθόδου διδασκαλίας χορού ΧoρόςΑναπηρία – DanceDisability, με θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Τόσο το σεμινάριο όσο και η παρουσία της κας Καραπαναγιώτη κέρδισαν το ενδιαφέρον του συμμετεχόντων, οι οποίοι προέρχονται από πολλές χώρες της Ευρώπης. Μετά το τέλος του σεμιναρίου θέλησαν να ενημερωθούν περισσότερο για τις δράσεις της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ και το Φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια στην Καρδίτσα, αποδεικνύοντας τη σημασία του θεσμού αυτού, καθώς και της βαρύνουσας αξίας που έχει η εκπαίδευση που παρέχεται μέσω της μεθόδου στα άτομα με αναπηρία.

Οι Δρυάδες εν Πλω και η κα Καραπαναγιώτη θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους διοργανωτές για την άψογη συνεργασία και το έργο τους, καθώς και για την τιμητική πρόσκληση, που είναι δείγμα αναγνώρισης της δουλειάς που γίνεται από την Ομάδα για τα άτομα με αναπηρία και την τέχνη του χορού. Επισης να ευχαριστήσουν τον Δημο Καρδίτσας για την οικονομική στήριξη με την συνδιοργάνωση του project των Δρυαδων εν πλω  στην δίαδοση της μεθόδου και σε αυτη την εκδήλωση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *