Δελτίο Τύπου/ Χορός: Πραγματοποιήθηκε η 4η Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης» από την Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’


Στη μαγευτική, χιονισμένη Λίμνη Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε η 4η Διεπιστημονική Διημερίδα με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης» που οργάνωσε η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’ το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Μαρτίου. Η Διημερίδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υγείας., της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων από όλη την Ελλάδα.

Η Διημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Ξενοδοχείου Ναϊάδες, περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος.

Την πρώτη ημέρα παρουσίασαν εισηγήσεις οι

  • Σ. Κρασανάκης, ψυχίατρος – δραματοθεραπευτής
  • Ντ. Ψαλτοπούλου, μουσικοθεραπεύτρια PhD, λέκτορας Τ.Μ.Σ. – Α.Π.Θ.
  • Μ. Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια,

που κέρδισαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Ακολούθησαν τα βιωματικά εργαστήρια της δραματοθεραπείας, της μουσικοθεραπείας και της χοροθεραπείας από τους αντίστοιχους εισηγητές.

Τη δεύτερη ημέρα οι εισηγήσεις συνεχίστηκαν με τους

  • Α. Βαρσαμοπούλου, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Msc
  • Σ. Καρασαββίδου, Κοιν. λειτουργό συστημική ψυχοθεραπεύτρια
  • Γ. Χρηστάκη, χορογράφο – χορευτή

και ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια από την κα Βαρσαμοπούλου (εικαστική θεραπεία) και τον κο Χρηστάκη. Στα πολύωρα βιωματικά εργαστήρια οι συμμετέχοντες έλαβαν εκτός από την επιστημονική ενημέρωση και το στίγμα της δυνατότητας να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους. Μετά το πέρας την Ημερίδας, οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής και πλούσιο υλικό σχετικό με τη θεματολογία.

Η εκδήλωση, η τέταρτη σε μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Λίμνη Πλαστήρα από το 2013, απευθυνόταν κυρίως σε ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με άτομα με αναπηρία, όπως ψυχολόγους, νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, καθώς και εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές, χοροθεραπευτές, μουσικοθεραπευτές και εικαστικούς. Η συμμετοχή στις εργασίες της Διημερίδας ήταν μεγάλη, κυρίως από επαγγελματίες του χώρου και σπουδαστές σε σχετικές σχολές. Το ενδιαφέρον και η ικανοποίηση όλων ήταν εμφανής και αποδεικνύει την ευαισθησία και την αγάπη που μπορεί να καλλιεργηθεί για τους συνανθρώπους μας.

Οι ‘Δρυάδες εν Πλω’ ευχαριστούν τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και δεσμεύονται για την επανάληψη σχετικών γεγονότων. Επίσης, θέλουν να ευχαριστήσουν για τη συνεργασία τους εισηγητές της Ημερίδας, καθώς και όλους τους χορηγούς, Κασταλία Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας, Euromedica Καρδίτσας, Domaine Messenicolas – G. Karamitros, Interamerican – Τμήμα Πωλήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίαςκαι χορηγούς επικοινωνίας, i-karditsa, dancetheater,gr, Οξυγόνο και Λέσχη 97,6. Ακόμα, το ξενοδοχείο Ναϊάδες για τη συνεργασία και τους αρμόδιους των φορέων που παρείχαν την αιγίδα τους στην εκδήλωση.

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω
Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *