Έκθεση γλυπτικής Ιωάννη Τρούκη στην Θεσσαλονίκη από 04-04-2022 έως 16-04-2022


«Το πρώτο Ταξίδι», η έκθεση με έργα γλυπτικής του αείμνηστου διακεκριμένου Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη Ιωάννη Τρούκη εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Απριλίου στη Myró Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, Θεσσαλονίκη).

Η αίθουσα της γκαλερί πλημμύρισε κόσμο που εντυπωσιάστηκε από τις μορφές, τις υφές και τα υλικά της γλυπτικής του καλλιτέχνη.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Κου Αηδονόπουλου Χάρη  της κας Κελεσίδου Χριστίνας εντεταλμένου Συμβούλου τομέα Πολιτισμού (η οποία εκθέτει παράλληλα ) δημοσιογράφων των κων Μαργιόλα Διογένη ,Γονιωτάκη Μιχάλη , TV100, karfitsa.gr , εικαστικών Ιωάννη  Καμίνη, Ειρήνη  Μητούδη Δεσποινα Νικολιδάκη ,Κυριακής, Χρύσας Μπαρζόκα εμπνεύστρια της Επίμονης Τέχνης ,  κου Σταύρου Μυρωνίδη ιδιοκτήτη της myro gallery και  των συνεργατών του κας Μαριάννας Ρωσσιάδου ,Νικολέττας Λαζαρίδη ,Γιώργου Μοσχοβίτη ,της ποιήτριας κας Νίνα Ρόδη   ,των  Ορέστη Ντελμά, Κλεάνθη Πάλλα Λιας Κατσιμένη Αμπι Τσιγάρα Έλενας Τσιαξερλή, Ιουλία Φλωρεντζη ( νέοι καλλιτέχνες που εκθέτουν παράλληλα φωτο-ζωγραφική-κολλαζ )  αγαπημένων φίλων , συγγενών  και πλήθος  φιλότεχνου κοινού .

Ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνεται στην Myró Gallery από τις Δρυάδες εν Πλώ είναι αναφορά στο πεζό ποίημα του Ιωάννη Τρούκη με τίτλο «Το Πρώτο Ταξίδι», αφιερωμένο στα ταξίδια των Δρυάδων εν Πλώ, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ονοματοθέτης. Σημειώνεται ότι το έργο ήταν υπό έκδοση στο τυπογραφείο με οδηγίες του ιδίου και την ιδιαίτερη προσωπική του γραφή εικονογραφημένο με έργα του.

Το κείμενο παρουσίασης του Ιωάννη Τρούκη  γράφηκε  από τον Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα Κο Παναγιώτη Νάνο (συγγραφέας-ποιητής)

Διαβάστηκαν κείμενα του Ιατρού κου Κωννου Γουργουλιάνη και του ιδίου του καλλιτέχνη

Παρουσιάστηκαν Βίντεοart από την ζωή του που δημιούργησαν οι Βασίλης Στάθης  ,Animation του έργου  δημιουργία των Ευδόκιμου Φρέγκογλου .Μανώλη Μπαμπάτσικου και  teaser  video  phοto  από την Νικόλ Χαρίδου

Μέλη των Δρυάδων Εν Πλώ,  η Μελίνα Κρανά κ η Ελένη Μούχου σε άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, συνοδεία της μουσικής του μουσικού σχήματος  G.O.P.

(Ανδρόνικος Τρούκης, Γιώργος Γιωτάκος ,Ηλίας Παλαπέλας) παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων χορευτικό δρώμενο, πλαισιωμένες από τα μαγευτικά  έργα του καλλιτέχνη μέσα σε υφάσματα ζωγραφισμένα από τον ίδιο για την πρώτη χορογραφία των Δρυάδων στην Αθήνα το 2006

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου, με ωράριο λειτουργίας:  Τρίτη – Παρασκευή 17:00 – 21:00, Σάββατο 10:00 – 14:00.

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία τη Myró Gallery με τους συνεργάτες της  και τους συντελεστές της έκθεσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Λίλα Βαρελά αρχιτέκτονα που υπογράφει την επιμέλεια της έκθεσης  και τον Χρυσόστομο  κ Ανδρόνικο Τρούκη για την βοήθεια τους στην οργάνωση  .

 

Είμαστε μαθητές στο αιωνίως μετατοπιζόμενο όριο του υπέροχου… (Ι. Τρούκης)

 

Υποκλινόμαστε στην αστείρευτη πηγή έμπνευσης, που συνεχίζει να μας διδάσκει μέσα από το ζωγραφικό γλυπτικό και ποιητικό του έργο!!!!

 

 


Παρακάτω ακολουθούν άρθρα από το facebook για την έκθεση


Αυλαία για την εκθεση γλυπτικής
Ιωάννη Χρ.Τρούκη στην Θεσσαλονίκη
Με Xara Gonitsioti Αλεξανδρο Χεδερ Μαρία Nikoleta Lazaridou
Υποκλινόμαστε στην πολύτιμη βοήθεια σας!!

Παρασκευή 15-04-2022 η μια εκπληξη διαδεχονταν την αλλη …μαθητές φοιτητες παιδιά φίλων αγαπημένων
φίλοι μας χρόνων…αχρονων συνέπλευσαν στο ταξίδι των γλυπτών του Ιωάννη Χρ.Τρούκη
Οι σκέψεις κ οι συνομιλίες με όλους αυτούς τους ανθρώπους για την πνοή κ την ενέργεια που αλληλεπιδρουν στον χωρο κ στον χρόνο τα εργα του…. δινουν την δυναμη στις Δρυάδες να συνεχίζουν εν ΠΛΩ σας ευχαριστούμε απο την καρδιά μας !!!
Επισκεψιμότητα ακόμη Σαββατο 16 Απριλίου 10πμ με 2μμ

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας τους φίλους έναν έναν ξεχωριστά που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια και ΝΕΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΟΥΣ που επισκέπτονται την έκθεση γλυπτών του Ιωάννη Τρούκη στην Θεσσαλονίκη Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΩΣ Κ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 5 ΕΩς 9 ΕΚΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΠΜ ΜΕ 2 ΜΜ


Παρασκευή 5 με 9 μμ και Σάββατο 10πμ με 2μ.θα μπορειτε ακομη να απολαυσετε το ταξίδι στην εκθεση γλυπτικής Ιωάννη Τρούκη απο τις Δρυάδες Εν Πλώ και Myro Gallery


Ευχαριστούμε τους μοναδικούς G.O.P. Andronikos Trouk, Ηλίας Παλαπέλας Γιώργος Γιωτάκος
για την μουσική τους παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης εργων γλυπτικής του Ιωάννη Τρούκη την επιμέλεια της οποίας εχει η Stavroula Varela και συνεχίζει να είναι επισκέψιμη ως και 16 Απριλίου Κάθε ημέρα 5μμ με 9μμ κ Σάββατο 10 με 2 μμ!!!

Ο αγαπημένος φίλος και φοροτεχνικός Σύμβουλος της καλλιτεχνικης ομάδας dryades en plo κος Γιάννης Γκουντάρας στην έκθεση γλυπτικής Ιωάννη Τρούκη της οποίας τα εγκαίνια θα γίνουν 7/4/22 κ ωρα 7μμ κ θα είναι επισκέψιμη εως 16/4/22!!!


Alex-Natasa tango room: Έκθεση Γλυπτικής του Ιωάννη Τρούκη -Το πρώτο ταξίδι!. Λυδία:”Τόσο όμορφα τα έργα του Γιάννη Τρούκη..Μακάρι να τον είχα γνωρίσει από κοντά, όπως η οικογένειά μου!.”. …Γιάννη …Σ’ ευχαριστούμε!!!


Ευχαριστούμε Αλεξ …Αρτεμις… Αργυρώ …Λέττα… για τις υπέροχες συνομιλίες ….για την τεχνη κ το εργο που ξεδιπλώνεται εμπρός μας..
Η εκθεση συνεχίζει εως και 16 Απριλίου!!! λειτουργει καθημερινά 5 με 9
Κ Σαββατο 10πμ εως 2μμ

Ετοιμοι να σας υποδεχθούμε!!!
Εκθεση Γλυπτικης Ιωαννη Τρουκη με Μαρία Καραπαναγιώτη Χρυσοστομος Τρουκης Andronikos Trouk
Επιμέλεια εκθεσης Stavroula Varela
Ευχαριστουμε την κα Nikoleta Lazaridou την κα Μαριανα τον κο Γιωργο Μοσχοβιτη απο την Myro Galery!!!

Yiannis Kaminis: Η τέχνη μας ενώνει πέρα της ύλης διότι αφορά κυρίως στην ψυχή μας! Σήμερα ένιωσα πραγματικά γεμάτος από αφηγήσεις ζωής που εμπνέουν για μετουσίωση και δημιουργία!

Η έκθεση του Γιάννη Τρούκη «Το Πρώτο Ταξίδι» αναδυκνύει εξαιρετικά το εικαστικό έργο της ζωής του. Με τη μοναδική επιμέλεια και εικαστική παρουσίαση από την ομάδα Δρυάδες Εν Πλω και την Μαρία Καραπαναγιώτη εγκαινιάστηκε η έκθεση για να μας ταξιδέψει στο πολύπλευρο ταλέντο του καλλιτέχνη, που εκφράζεται μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την αγιογραφία και την ποίηση. Θερμά

συγχαρητήρια για τη διοργάνωση και όλα τα εικαστικά δρώμενα!
Η έκθεση συνεχίζεται στην γκαλερί Μυρό

 Chris Barjoka:  Εξαιρετικά έργα γλυπτά αλλά και ζωγραφικα του ιδιαίτερα σημαντικού εικαστικου Ιωάννη Τρούκη στην πόλη μας στην Myro Gallery

Συγχαρητήρια Μαρία Καραπαναγιώτη για την σπουδαία πρωτοβουλία
Δρυάδες Εν Πλω Andronikos Trouk Maria Krana Συγχαρητήρια για την καταπληκτική παρουσία…!!! ❤️
Συνεχίζεται. . .

Μεγάλη χαρά ενας ζωγράφος απο την Καρδίτσα μας να τιμά με την επίσκεψη του την έκθεση ευχαριστούμε πολύ Νίκο Νίκος Γκαμαλέτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *