ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ 2017-18

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 18-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Εισαγωγή στην Barre ASTIE με την Κα Ελένη Μπαλαφούτη

Σωματική μέθοδος που απευθύνεται σε όλους και εξελίσσεται διαρκώς χάρη στη συνεχή αναζήτηση του δημιουργού της κ.Alain ASTIE και τη συμμετοχή των 120 Barre ASTIE trainers ανά τον κόσμο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται  επαγγελματίες χορευτές και καθηγητές χορού, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές αλλά και ηθοποιοί και μουσικοί.

Ο καθηγητής χορού θα χρησιμοποιήσει την ΒΑ για ευλυγισία, σταθεροποίηση του κέντρου και βελτίωση των χορευτικών θέσεων και κινήσεων. Ο ηθοποιός και ο μουσικός θα εστιάσει περισσότερο στην αναπνοή, τη βελτίωση της στάσης και τον συγχρονισμό της κίνησης.         Ο γυμναστής έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ένα training με καλλιτεχνικά στοιχεία όπως η μουσική, ο ρυθμός, η ροή της κίνησης και οι εναλλαγές στην ενέργεια και τη χρήση του χώρου και ο φυσικοθεραπευτής θα χρησιμοποιήσει πιο εξειδικευμένες ασκήσεις αποκατάστασης ή θα εστιάσει στην ψυχική ανάταση που προσφέρει ένα μάθημα τόσο κοντά στην τέχνη του χορού.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΝΗΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗpersonal

 • ARAD, Advanced Teachers’ Diploma-Royal Academy of Dance
 • LISTD
 • Dipl.de Barre Astié
 • CID member

 

 

 

2000 έως σήμερα     Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας Χορού στην Πάτρα

2015 έως σήμερα     Καλλιτεχνική Διευθύντρια της σχολής Dance A στην Πάτρα

2011 έως σήμερα     Οργανώτρια της γαλλικής μεθόδου Barre ASTIĖ σε όλη την Ελλάδα

Μετάφραση του βιβλίου «Η Γραμματική του Σώματος» (“Grammaire des corps”)

Συντονίστρια του εκπαιδευτικού προγράμματος  Diplôme Barre Astié

2013 & 2014               Οργάνωση του 1ου & 2ου Φεστιβάλ Barre ASTIĖ στην Αθήνα –Ανώτερη

                                                                                 Επαγγελματική   Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου

2014 μέχρι σήμερα    PTS  ( Practical Teaching Supervisor)    στο πρόγραμμα πιστοποίησης

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στα δυό σεμινάρια!!!!!!!!!!!!!! με διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο Ναιάδες στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

2ο  Σεμινάριο: «Θεωρία και Πράξη» Με την κα Ιωάννα Μαυρογιώργη

«Ασφαλής άσκησηWarm upCool down – Stretching»

Συνοπτική περιγραφή του ορισμού της Ασφαλούς άσκησης

 • Αναφορά στις ανάγκες της ασφαλούς πρακτικής εξάσκησης
 • Αναφορά στις αιτίες τραυματισμού
 • Αντιμετώπιση τραυματισμών, οδηγίες και προτάσεις καθώς και τρόποι πρόληψης αυτών

Συνοπτική περιγραφή των παραγόντων της φυσικής κατάστασης που προλαμβάνουν τους τραυματισμούς:

Το σώμα ως όργανο έκφρασης και κίνησης

Προθέρμανση (Warm up):

 • Ορισμός και σκοπός προθέρμανσης
 • Τρόποι προθέρμανσης
 • Πρακτική εξάσκηση και ερωτήσεις

Αποκατάσταση (Cool down)Stretching:

 • Ορισμός και σκοπός αποκατάστασης
 • Τρόποι αποκατάστασης
 • Stretching
 • Πρακτική εξάσκηση και ερωτήσεις

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΩΑΝΝΑΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΗ

Η Ιωάννα Μαυρογιώργη εργάζεται ως καθηγήτρια χορού και εκπαιδευτικός στον τομέα της εκπαίδευσης δασκάλων χορού από το 1991 έχοντας αποφοιτήσει από την Ανώτερη Επαγγελματική Ιδιωτική Σχολή Καθηγητών Χορού της Σ. Κατσούλη. Στην εν λόγω Επαγγελματική Σχολή εργάστηκε ως Υπεύθυνη Αναγνωρισμένη Καθηγήτρια στα κύρια μαθήματα Κλασικού και Σύγχρονου χορού, Διδασκαλία, Θεωρία και Ανάλυση Κλασικού και Σύγχρονου χορού, για τα έτη 1997-2004. Κατέχει τα διπλώματα διδασκαλίας από την Royal Academy of Dance, ενώ από το 2009 συνεργάζεται με την εκπαιδευτική της ομάδα για την τηλε-διδασκαλία του μαθήματος του προγράμματος Σπουδών για δασκάλους Κλασικού χορού CBTS 103: Υγιής Χορευτής και από το 2013 για την τηλε-διδασκαλία του μαθήματος CBTS 401: Παρακολούθηση για Διδασκαλία. Είναι επίσης κάτοχος των Ανώτερων διπλωμάτων διδασκαλίας από την Imperial Society of Teachers of Dancing, ενώ από το 2005 εργάζεται ως Approved Tutor σε Αναγνωρισμένα Κέντρα Χορού στην Ελλάδα στο πρόγραμμα Σπουδών για δασκάλους Μοντέρνου και Κλασικού χορού του οργανισμού. Το 2011 της προτάθηκε να συνεργαστεί με την Imperial Society of Teachers of Dancing ως Bilingual Assessor, για την Ελλάδα και την Κύπρο, στο Moderation panel, όπου και διατηρεί αυτήν την θέση μέχρι και σήμερα. Είναι επίσης απόφοιτος του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της MSc Dance Science με Distinction, στο University of Wolverhampton της Αγγλίας, έχοντας καθηγητές τους: Γιάννη Κουτεντάκη, Matt Wyon και Frances Clarke. Τέλος εκπαιδεύεται για Instructor της μεθόδου Barre Astié..

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και στα δυό σεμινάρια!!!!!!!!!!!!!! με διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο Ναιάδες στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

ΓΙΑ την σχολική χορευτική χρονιά 2017/2018 προγραμματίζονται

Επιμορφωτικοί ετήσιοι κύκλοι σεμιναρίων με πιστοποίηση και από το διεθνές συμβούλιο χορού της  Unesco!!!!!

σεμινάρια ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΛΕΤΟΥ,ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΧΟΡΟΥ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΥ ΤΑΝΚΟ ,ΚΛΑΚΕΤΕΣ  ΛΑΤΙΝ ,ΟΡΙΕΝΤΑΛ.,ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ,ΚΡΟΥΣΤΩΝ, ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ,

ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ,ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ,ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ,ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ,ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, AΦΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ , CAPOEIRA,  PILATES, HIP HOP, BREAK DANCE ΤΖΑΖ, OPEN JAM

ME EΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ………………….

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ . ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!

Για περισσότερες πληροφορίες για τα σεμινάρια μας, επικοινωνήστε μαζί μας