Επιτροπή 5ου I.D.F.D.

Ann Ghviniashvili
Καθηγήτρια στο Κρατικό
πανεπιστήμιο θεάτρου και
ταινιών Shota Rustaveli

Η Ana Ghviniashvili αποφοίτησε από το Ekvtime Takaishvili Tbilisi State University of Culture and Arts το 2001 με τα προσόντα της Γεωργιανής χορογράφου χορού. Το 2011 της απονεμήθηκε το πτυχίο Master of Georgian Dance and Performing Art Teacher. Το 2021 ολοκλήρωσε σπουδές στο πρόγραμμα δασκάλων χορογραφίας. Εργασίες με διδακτορικό θέμα: Περιληπτική διδασκαλία χορού στους τομείς των τεχνών και της εκπαίδευσης. Η Ana Ghviniashvili εργάζεται ως καθηγήτρια στο Shota Rustaveli Theatre and Film State University of Georgia από το 2003. Η Ann διδάσκει μαθήματα: σκηνοθετική τέχνη και καθηλώσεις χορού. Εφαρμόζει ενεργά έργα μεγάλης κλίμακας στον τομέα της συμπεριληπτικής διδασκαλίας χορού στο ίδιο πανεπιστήμιο και μη κυβερνητικές οργανώσεις από το 2019. Το 2021, η Ana Ghviniashvili ίδρυσε το Κέντρο Ανάπτυξης Χορού Inclusive. Ανέπτυξε και παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών κατάρτισης συγγραφέων της σχολής χορού χωρίς αποκλεισμούς «Άνιση». Η Ana Ghviniashvili συνέγραψε το βιβλίο «Μέθοδοι Εντακτικής Διδασκαλίας για την Ένταξη της Τέχνης» και ηχογράφησε βιντεομαθήματα παιχνιδιών ανάπτυξης χορού. Η Ana Ghviniashvili συμμετέχει ενεργά σε τοπικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σχετικά με τη διδασκαλία της χορογραφίας και του συμπεριληπτικού χορού, έχει αναπτύξει μια συνθετική μεθοδολογία για χορό, μουσική και δράμα

 

 


Γιάννης Καμίνης
Επικοινωνιολόγος – Ψυ-
χαναλυτής – Ζωγράφος

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1977 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι (1998) και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Γουεστμίνστερ του Λονδίνου (2001). Εργάζεται ως διεθνής σύμβουλος για Ευρωπαϊκά θεσμικά διακρατικά έργα στο εξωτερικό και ως επικεφαλής διαφημιστικής εταιρείας στην Ελλάδα. Έχει διδακτική εμπειρία 14 ετών ως καθηγητής πτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Το 2012 ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ψυχαναλυτικής Σχολής Λακανικού Προσανατολισμού, Φροϋδικης Εταιρείας Βορείου Ελλάδος και εργάζεται ως ψυχαναλυτής.

Το εικαστικό του έργο, ως ζωγράφος, χαίρει διεθνούς απήχησης για την πρωτοτυπία, το νόημα και την καλαισθησία που δίνει στην αφηρημένη τέχνη. Εκθέτει στη Νέα Υόρκη-ΗΠΑ, στη Σεούλ-Ν. Κορέα, στη Βηρυτό-Λίβανο, στο Ριάντ-Σαουδική Αραβία, στο Κούσκο-Περού και στην Ευρώπη από το 2014. Συμμετέχει σε δημοπρασίες και στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις που βοηθούν παιδιά. Τα έργα του έχουν χρησιμοποιηθεί ως την εικαστική βάση σε διεθνή συνέδρια, ως εξώφυλλα ακαδημαϊκών βιβλίων, καθώς και για τη δημιουργία ρούχων και αξεσουάρ μόδας.

 

 


Λευκοθέα Καρτασίδου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Τμήμα Εκπαιδ/κής & Κοινωνικής
Πολιτικής

Η Λευκοθέα Καρτασίδου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σπούδασε στην Ελλάδα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του ΑΠΘ και στη Γερμανία, στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας – ως υπότροφος του Γερμανικού Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας – όπου έλαβε διδακτορικό στον τομέα της Θεραπευτικής Παιδαγωγικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Ωδική και Αντίστιξη) και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια μουσικής σε ιδιωτική μουσική σχολή, ωδείο και στη Β/θμια Εκπαίδευση  στο Μουσικό Σχολείο (Γυμνάσιο) Κατερίνης. Έχει εργαστεί στην Α/θμια Εκπαίδευση και σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής ως Νηπιαγωγός. Έχει δημοσιεύσεις στην ειδική αγωγή σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στην ειδική αγωγή, στη μουσική εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία, στις αντιληπτικοκινητικές δεξιότητες, στη νοητική αναπηρία, στις κοινωνικές δεξιότητες, στον αυτοπροσδιορισμό και στη μετάβαση των ατόμων με αναπηρία. Συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα στον επιστημονικό πεδίο της ειδικής αγωγής είτε ως συντονίστρια είτε ως μέλος της ομάδες έργου.

Είναι υπεύθυνη του Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» και υπεύθυνη-συντονίστρια του Μουσικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος για παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες «Μουσικό Εκπαιδευτικό Σύνολο ‘ΜΟΥΣΕΣ’».

 

 


Ελιζάνα Πολλάτου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια
στο γνωστικό αντικείμενο
‘Εκμάθηση δεξιοτήτων στη
Ρυθμική και στη Γυμναστική,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου   Πανεπιστήμιο Θράκης (1988-πτυχίο, 1995-PhD) και στο University of Illinois at Chicago (1991- M.Sc.). Το  2019 απέκτησε M.A. in Counseling & Psychotherapy (University of East London, U.K.). Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 1991 διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο τα αντικείμενα: Κινητική Μάθηση, Παιδαγωγική Γυμναστική, Ρυθμική και Κινητική Δημιουργικότητα. Έχει συγγράψει τα εξής: ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗΜια βιωματική, εικονογραφημένη προσέγγιση εκμάθησης και απόδοσης κινητικών δεξιοτήτων. Εκδόσεις Νέον, Αθήνα (2021) –  Ασκήσεις γραφείου. Εκδόσεις Νέον, Αθήνα (2020) –  Σύνθεση Προγραμμάτων Γυμναστικής για  Όλους, θεωρία-μαθησιακή διαδικασία-εφαρμογή στην πράξη. Εκδόσεις Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη (2012) –  Ερωτικά, ερωτηματικά και άλλα… (ποιητική συλλογή, αυτοέκδοση, 2009) – Ρυθμικές ασκήσεις στη Φυσική Αγωγή. (μαζί με  Καραδήμου Κ. και Πολυμενοπούλου Κ.),  Εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα (2008) – Κάθε μέρα της ζωής μας σαν μια νότα μουσικής. Ηθογράφημα. University Studio Press, Θεσσαλονίκη (2003) – Κινητική Μάθηση και Απόδοση, από τη θεωρία στην πράξη, (μετάφραση). Εκδόσεις Αθλότυπο , Αθήνα (1993). Έχει δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια ενώ αρθρογραφεί σε ιστότοπους ενημερωτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου. Συμμετέχει ως υπεύθυνη της ΧοροΓυμναστικής ομάδας του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Π.Θ. και ως αξιολογητής, σε πανελλήνιες αθλητικές/καλλιτεχνικές διοργανώσεις και σε σεμινάρια εκπαιδευτικού/αναψυχικού χαρακτήρα. Είναι μητέρα του Σπύρου (1994) και του Ίωνα (1996). Κουκκίδα ο άνθρωπος, στην περίμετρο του απείρου της γνώσης και η χαρά της αναζήτησης, η διάμετρός της.

 


Ελένη Βάκα
Καθηγήτρια χορού –
χορογράφος

Διπλωματούχος Fellowship στο μοντέρνο χορό και Licentiate στο Κλασσικό μπαλέτο με Tutor την Elisabeth Harrison.

Το 2017 εκπαιδεύτηκε στο Progressing Ballet Technique Program το οποίο δημιουργήθηκε από την Marie Walton-Mhon.Το 2019 εκπαιδεύτηκε στη νέα ειδικότητα του ISTD, Contemporary από τον δημιουργό του Ross McKim.

Ακαδημαϊκές σπουδές

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων παράρτημα του Kingston University και κατέχει το Diploma in Management Studies (DMS) και το Master in Business Administration (MBA) με εξειδίκευση στην “Στρατηγική Διοίκηση”.

Εργασιακή εμπειρία

To 2010 ίδρυσε την σχολή χορού Τερψιchorus στην Θεσσαλονίκη η οποία είναι εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο του Istd και επαγγελματική σχολή σε κλασικό, μοντέρνο και κλακέτες του ιδίου οργανισμού.

Το 2014 δημιούργησε την ομάδα χορού aniMotus με την οποία έκανε τα έργα «Εκ των Έσω» (2014), «Μοίραι εν Χορδαί» (2015), «Μήδεια» (2016) και η «Μήδεια 2» (2017).

Από το 2000 εως σήμερα έχει δραματοποιήσει τα βιβλία “Αλχημιστής” και “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες”. Έχει χορογραφήσει για τα θεατρικά έργα “Η Αρπαγή της Πριγκίπισσας Αιώρας” , “Τα όπλα του Αχιλλέα”. Έχει χορογραφήσει πολλές χορευτικές παραστάσεις, μερικές εκ των οποίων είναι: “Τέχνης Δρώμενα” (2011), “Από την Θεσσαλονίκη στο Παρίσι” (2012) , “Η Κυρία με τις Καμέλιες”(2012) , “Ελλήνων Έργα”(2013), “Ταξίδι στο χρόνο” (2014) και “Terpsichorus Fm ” (2017).