4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων – 2017

Μετάδοση 2ης ημέρας: 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (Καρδίτσα 27 Μαΐου 2017)

Μετάδοση 1ης ημέρας: 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (Καρδίτσα 27 Μαΐου 2017)


DSCF2200

Χώρος
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ)

Xρόνος
27-28 Μαϊου 2017

Eίσοδος
Η εκδήλωση έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Διοργάνωση          Δρυάδες εν πλω       Καλλιτεχνική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Επικοινωνία

 τηλ.2441073644

Διεύθυνση: Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 1ος Όροφος, 43100 Καρδίτσα,

email: xorosanapiria@gmail.com

Iστοσελίδα: Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

Χαρτ' Αετοί2-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαρτ’ Αετοί2-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ /ΒΑΡΕΛΑ ΛΙΛΑ/ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΝΑ /ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΦΗ

PROGRAMMA

ΔΩΡΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ -ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΝΟΙ

ΔΩΡΑΚΛΗΡΩΣΗΣ_ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΛΑΧΝΟΙ


 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού

 

 

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα στις 27 – 28 Μαΐου 2017.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεσμό στο χώρο της Αναπηρίας που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Καρδίτσα και θα ήταν τιμή μας η παρουσία σας και η υποστήριξή σας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό χώρο. Η φετινή διοργάνωση αποτελεί προπομπό του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Ατόμων με Αναπηρία DanceDisability, που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2017.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης, ενός θεσμού μοναδικού στον ελληνικό χώρο, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η συνύπαρξη στη σκηνή σε μια τέτοια εκδήλωση ατόμων με αναπηρίες, αποδεικνύει πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Ταυτόχρονα, οι χορευτές με τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, θα συμβάλλουν στη δική τους αυτονομία, καθώς ο χορός διαχειρίζεται τη διαφορετικότητα με εργαλείο το σώμα.

Η διοργάνωση Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού είναι ένα έργο ζωής για τις Δρυάδες εν Πλω και την πρόεδρο τους κα Μαρία Καραπαναγιώτη που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμΕΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμΕΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού.

Στα πλαίσια αυτά έχουν αναπτύξει τη μέθοδο X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη (κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας Χορού των Δρυάδων Εν Πλώ), η οποία βασίζεται στη μέθοδο διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας.

Η μέθοδος D.D. παρουσιάστηκε σε ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση την προσπάθειας των Δρυάδων εν Πλώ να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη Πανελλήνια Συνάντηση.

Θεωρώντας αυτονόητη την ευαισθητοποίησή σας στις εναγώνιες προσπάθειες των Ατόμων με Aναπηρία για επιβίωση και συμπόρευση στην κοινωνία, ευελπιστούμε πως η πρότασή μας θα βρει ανταπόκριση και θα δημιουργήσουμε μια αγκαλιά για όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας με τη διαφορετικότητά τους. Η ενεργός συμμετοχή και η συμβολή σας στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης θα ήταν πολύτιμες.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ κλικ εδώ

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο mail xorosanapiria@gmail.com.       


 Κάλεσμα εθελοντών για την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων

 

20170217 Ethelontes 2017

13236165_1047134048695301_2054722624_n

13236267_1047134042028635_764158761_n


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλες τις επιχειρήσεις της πόλης που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν τη χορηγία τους με τη μορφή οικονομικής στήριξης ή παροχής υπηρεσιών/υλικών

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ διοργανώνει στην Καρδίτσα, για 4η συνεχή χρονιά, τη μοναδική στον ελληνικό χώρο Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων στις 27 – 28 Μαΐου 2017, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο.

Τα τρία προηγούμενα χρόνια, τόσο η οικονομική, όσο και η ηθική σας στήριξη ήταν πολύτιμες για την πραγματοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος για τα ελληνικά δεδομένα, που έγινε θεσμός για την πόλη μας! Είναι σημαντικό ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις πλήθος ιδιωτών και επαγγελματιών αγκάλιασαν την προσπάθεια και προσέφεραν ηθική και οικονομική στήριξη. Η ένθερμη υποστήριξή σας στους σκοπούς της Εταιρείας μας γέμισε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για μελλοντικές δράσεις!

Στην προσπάθεια της όσο το δυνατόν καλύτερης υποδοχής των Ομάδων που θα συμμετέχουν στην 4η Πανελλήνια Συνάντηση και της αρτιότερης οργάνωσής της καλούμε όλες τις επιχειρήσεις της πόλης που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν τη χορηγία τους με τη μορφή οικονομικής στήριξης ή παροχής υπηρεσιών/υλικών.

 


 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ  ΣΤΗΝ 4Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Οι προετοιμασίες για την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & μεικτών ομάδων Χορού έχουν ήδη ξεκινήσει και η οργανωτική επιτροπή μαζί με τους εθελοντές της διοργάνωσης ετοιμάζουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση μια πραγματική γιορτή με χορό και μουσική καλώντας όλους τους δημότες της Καρδίτσας να γιορτάσουν, να απολαύσουν ένα ξεχωριστό θέαμα και να αποδείξουν πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Η πόλη μας θα υποδεχτεί και φέτος για δύο μέρες πάνω από 300 άτομα, από Ομάδες Χορού της Αθήνας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Γιάννουλης Λάρισας, Δράμας, Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λαμίας, Ξάνθης, Πάτρας, Πολίχνης, Σερρών, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου, ημέρες των παραστάσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Οι ομάδες αναλυτικά είναι;

 • Ομάδα συν- ωδη- πόροι/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Παράρτημα ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς», Δομή Γιάννουλης/ Λάρισα
 • Ομάδα Δημιουργικής Κίνησης Σωτήρ/ Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ Ο Σωτήρ/ Θεσσαλονίκη
 • Ομάδα Χορού του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία Δήμου Κιλκίς
 • Ομάδα Άγγιγμα Ψυχής/ Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας («Δημωφέλεια») Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)
 • Ομάδα Αστέρια Ζωής/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ΑΜΘ – Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης
 • Ομάδα Ορίζοντας/ Σύλλογος Γονέων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Έδεσσας, ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ορίζοντας
 • Ομάδα Φτερά του Ονείρου/ Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας (ΚΚΠΠΑΜΘ)
 • Ομάδα Χαρτ’Αετοί 2/ Kέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας/ Θεσσαλονίκη
 • Ομάδα Σίρρις/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα Σερρών (πρώην Κ.Α.Α.Α.μεΑ Σερρών)
 • Ομάδα Χορού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης/ Θεσσαλονίκη
 • Ομάδα Τα Παιδιά της Άνοιξης/ Φ.M.Κ.Σ. Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας
 • Ομάδα Χορού Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς
 • Ομάδα Χοροταξιδευτές του Ονείρου/ Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα»/ Πάτρα
 • Ομάδα Άθυρμα εν τροχοίς/ Θεσσαλονίκη
 • Ομάδα Χαρτ’Αετοί 1/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων “Ο Άγιος Παντελεήμων”/ Θεσσαλονίκη
 • Ομάδα Άνθεμα/ Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.Θ.- Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Ν Δράμας
 • Ομάδα Πειρατές της Χαράς/ Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Α.Α.Π.Α. Καρδίτσας
 • Ομάδα Χορού Φάρου Τυφλών Ελλάδας/ Αθήνα
 • Ομάδα Λευκά Περιστέρια/ ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας
 • Ομάδα Αποχρώσεις Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα
 • Ομάδα Χοροθεραπείας Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη/ Καρδίτσα

Σας περιμένουμε όλους στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας το Σάββατο 27 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα και την Κυριακή 28 Μαΐου στις 10.30 το πρωί σε ένα Φεστιβάλ, θεσμό, που θα τραβήξει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας μέσω και της ζωντανής μετάδοσης των παραστάσεων (live streaming) από το site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr

 afisa


ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Layout 1

ΧΟΡΗΓΟΙ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

YPOSTHRIKSI

Χορηγοί Εντύπου

Χορηγοί για τα μπλουζάκια εθελοντών

t-shirt-1024x899

Χορηγοί υποστηρικτές με δώρα καί χορηγοί επικοινωνίας

Layout 1

Συνεργάτες