Ομάδες

I.D.F.D  ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ  ΣΤΗΝ 1Η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ


groupoBGrupo B – Y si no digo nada (And if i don’t say anything) …Και αν δεν πω τίποτα

Η ομάδα Grupo B είναι μια Ομάδα σύγχρονου χορού με έδρα τη Μαδρίτη της Ισπανίας που έχει ενσωματώσει ΑμεΑ. Η Ομάδα ιδρύθηκε το 2017 και είναι μέλος του Συλλόγου MeetShareDance, που δραστηριοποιείται σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Σκοπός της Ομάδας είναι να παρουσιάσει διάφορα χορογραφικά έαργα που δείχνουν την ομορφιά της κίνησης ανεξάρτητα από το ποιο σώμα αντιπροσωπεύει τον χορό.


sinodiporiΣυν-Ωδή-Πόροι SYN-ODI-POROI (TRAVEL COMPANIONS) – Οι χοροί του κόσμου (Dances of the world)

Η Δομή Γιάννουλης συστάθηκε και λειτουργεί από το 1992. Παρέχει «ανοιχτές» υπηρεσίες σε άτομα τα οποία παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομα κ.λπ., μέσα από προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Αποκατάστασης, Ημερήσιας Φροντίδας, Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης
Η Δομή έχει ως πυλώνες το σεβασμό προς το άτομο με αναπηρία και την οικογένειά του, την ανεξαρτητοποίηση και την κοινωνική ενσωμάτωσή του, την παροχή εξειδικευμένης κατάρτισης, ψυχοπαιδαγωγικής & κοινωνικοθεραπευτικής μέριμνας.


elpidasΟι χορευτές της “ΕΛΠΙΔΑΣ” (The dancers of “HOPE”) – Παραδοσιακός Γάμος στη Ρόδο (Traditional Wedding in Rhodes)

Μία ομάδα ατόμων με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down, η οποία αποτελεί μέρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ – Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «ΕΛΠΙΔΑ».
Η συγκεκριμένα δομή ιδρύθηκε το 1996 από τη μέχρι και σήμερα πρόεδρο Σταυρούλα Καπούλα, προσφέροντας ελπίδα, φροντίδα, ιατρικές υπηρεσίες, αλλά και αγάπη σε είκοσι ωφελούμενους σε ημερήσια βάση στο νησί της Ρόδου.


soultouchΆγγιγμα ψυχής(Τouch of the soul) – To μυστήριο της ζωής (The secret of life)

Η Ζωή μας ένα ταξίδι… Αρχίζοντας από τη Γέννηση, την ανακάλυψη του Εαυτού μας. Έπειτα ακολουθεί η αναζήτηση και η επίτευξη της αρμονικής συνύπαρξης με τους ομοίους μας. Ξαφνικά όλα χάνονται …. απλώνεται ένα πέπλο αμφισβήτησης, αναθεώρησης φιλοσοφίας Ζωής και υπεροψίας. Η Ζωή μας μεταλλάσσεται και κυριαρχείται από τα Ρομπότ!!!
Ας περιπλανηθούμε στο ταξίδι μυστήριο έχοντας ως πυξίδα προορισμού το μήνυμα: «Αγαπήστε τη Ζωή», γιατί πολλές φορές «το Εγώ του ανθρώπου σκοτώνει τη Ζωή».


starslifeΑΣΤΕΡΙΑ ΖΩΗΣ (STARS OF LIFE) – «Άδραξε την ημέρα» Ο Κύκλος της Ζωής (Seize the day The circle of life)

Η ομάδα χορού «ΑΣΤΕΡΙΑ ΖΩΗΣ» του Παραρτήματος ΑμεΑ Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφ. Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συγκροτήθηκε το 2015. Είναι μια μικτή ομάδα χορευτών, που απαρτίζεται από 19 εκπαιδευομένους με νοητική υστέρηση, 9 υπαλλήλους & 2 εθελοντές του Παραρτήματος. Ο ρυθμός της ζωής μας μοιάζει με τον κύκλο που κάνουν οι 4 εποχές. Οι φάσεις της ζωής μας ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης.
Το σώμα μας και οι ψυχολογικές μας εκφάνσεις, αλλάζουν, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Έξυπνο είναι να μάθουμε να ακολουθούμε αυτούς τους ρυθμούς, ώστε να κερδίζουμε μέγιστα οφέλη για το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα μας.


wingsdreamsΤα φτερά του ονείρου (The wings of dreams) – Τα λουλούδια θα ανθίζουν για πάντα (The flowers will always bloom)

Η δομή μας είναι Παράρτημα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.
Σκοπός λειτουργίας του είναι η παροχή φροντίδας, θεραπείας, φυσικής αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης σε Άτομα με Αναπηρία άνω των 18 ετών από όλο τον Ν. Καβάλας. Η Ομάδα χορού μας δημιουργήθηκε μετά το σεμινάριο Χοροθεραπείας που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα και κατόπιν της παρότρυνσης της Κας Μ. Καραπαναγιώτη.
Το όνομα της ομάδας είναι «ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤOY ONEIΡΟΥ» και είναι μεικτή ομάδα στην οποία συμμετέχουν άτομα με αναπηρία και θεραπευτές.


springchildrenΤα Παιδιά της Άνοιξης (Spring Children) – Άρωμα Ελλάδας (Αroma of Greece)

Το Κέντρο δημιουργήθηκε το 1990 από το Φιλανθρωπικό Μη Κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας
Λειτουργεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Φιλοξενεί άτομα από όλο το N. Ημαθίας με νοητική υστέρηση, αυτισμό σύνδρομο Down, και σπαστική τετραπληγία, τα οποία μετακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία του Συλλόγου.Ένας από τους
βασικούς στόχους του Κέντρου είναι η επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων που φοιτούν και η απόκτηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας.
Για το σκοπό αυτό λειτουργούν πέντε παραγωγικά εργαστήρια & υλοποιούνται προγράμματα Ειδικής Εκπαίδευσης, Αυτόνομης Διαβίωσης, Σεξουαλικής & Κυκλοφοριακής Αγωγής.


kastoriaΕταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Δ. Α. Δ. Ν. Καστοριάς (Association for the Protection of Persons with Autism and P. D. D. of the Prefecture of Kastoria – Όλα τα παιδιά της Γης σε ρυθμούς Disco! (All the chidren of the Earth in Disco rythm!)

Eίναι ένα Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο συστάθηκε το 2006. Βασική επιδίωξη του Σωματείου είναι η δημιουργία και λειτουργία δομών που υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την εργασία και τη διαβίωση των ατόμων με αυτισμό στο N. Καστοριάς.
Η πρώτη δομή, το Κέντρο Ημέρας, λειτουργεί από το 2012 παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με αυτισμό καθώς και στις οικογένειές τους.
O στόχος είναι η παραμονή του ατόμου με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού στην κοινότητα, η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης και η υποστήριξη εκείνων των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που επιτρέπουν την κοινωνική ενσωμάτωση.


dancesoulΧόρεψε με την ψυχή σου (Dance with your soul) – La vie en rose

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Animus λειτουργεί από τον Μάιο του 2008 με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής, συναισθηματικής, ψυχολογικής και νοητικής κατάστασης των ανθρώπων που χρειάζονται αποκατάσταση της υγείας τους μετά από σοβαρή ασθένεια, ατύχημα κ.α, την επίτευξη της αυτονομίας τους καθώς και την κοινωνική τους επανένταξη.
Στο κέντρο πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια χοροθεραπεία σε ασθενείς με κινητική αναπηρία με την Χοροθεραπεύτρια Μαρία Καραπαναγιώτη.
Το όνομα της ομάδας μας είναι « χόρεψε με την ψυχή σου» και είναι μεικτή ομάδα στην οποία συμμετέχουν άτομα με αναπηρία και θεραπευτές.


irisΙΡΙΣ (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. ΠΟΛΙΧΝΗΣ), Iris – Στο ρυθμό του … φλερτ (In the rythm of … flert!)

Πρόκειται για μια ερασιτεχνική ομάδα χορού που ξεκίνησε μόλις 1,5 χρόνο πριν και αποτελείται από τους ενήλικες ωφελούμενους και το προσωπικό της Δομής.
Σκοπός μας είναι τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματα τους με το πρόσωπο και το σώμα τους, αλλά και να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να εξελίξουν τις κινητικές τους δεξιότητες διασκεδάζοντας!
Madame et Monsieur…Μπερδέψαμε τις εποχές και τους χορούς για να δώσουμε τη δική μας άποψη και να σας μείνουμε αξέχαστοι γιατί… ‘’Που να βρούμε Κ.Δ.Α.Π να μας μοιάζει’’


autismspeakMιλάμε για τον αυτισμό (We talk about autism) – Πουά φιγούρες σε ένα κόσμο ριγέ (Polka dot figures in a striped world)

Ο σύλλογός μας έχει ακτιβιστικό χαρακτήρα, συνεπώς ο εθελοντισμός είναι ο θεμέλιος λίθος της και δρούμε εδώ και τέσσερα χρόνια στα σπίτια και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Ο σκοπός μας είναι να υποστηρίζουμε στην καθημερινότητα, την οικογένεια με
μέλος στο φάσμα του αυτισμού και νοητικής υστέρησης
Στο πρόγραμμα «ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΙ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ» συμμετέχουν ενήλικες με αυτισμό ή νοητική υστέρηση και εθελοντές.
Η ανταμοιβή μας δεν έχει και δεν θα έχει να κάνει ποτέ με χρήματα… ανταμειβόμαστε με τα χαμόγελα των παιδιών και των γονιών τους.
«εδώ… μιλάμε για τον αυτισμό…περ-
νάμε καλά….. και κάνουμε μία διαφορά..»


athyrmaΆθυρμα εν τροχοίς (Αthyrma en troxois) – Η οθόνη του μυαλού μου (The screen of my mind)

ΑΘΥΡΜΑ ΕΝ ΤΡΟΧΟΙΣ το όνομα της ομάδας μας ή αλλιώς παιχνίδι σε ρόδες… γιατί πάντα ο χορός ήταν μέσα στο παιχνίδι αλλά και οι ρόδες κατείχαν περίοπτη θέση σε αυτό.
Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από άτομα με αναπηρίες και μη. Συμμετέχουν άτομα με διάφορες αναπηρίες, γυμναστές, χορευτές , αλλά και ενδιαφερόμενοι πέραν ιδιότητας που αγαπάνε τον χορό.
Στόχος της ομάδας είναι η καλλιτεχνική έκφραση μέσω του χορού με αποτέλεσμα την εκγύμναση των συμμετεχόντων αλλά και την ψυχαγωγία τους.


dancetravelersΧοροταξιδευτές του ονείρου (Dance Travelers of dreams) – Όταν οι μάσκες περισσεύουν… (When the masks are over…)

Το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών “Η ΜΕΡΙΜΝΑ” λειτουργεί στην Πάτρα από το 1969, παρέχοντας εκπαίδευση σε 133 άτομα με Νοητική Υστέρηση, Σύνδρομο Down & Αυτισμό από την Πάτρα & την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Καθημερινός μας στόχος μέσα από τη δημιουργία και την έκφραση, είναι οι εκπαιδευόμενοι
μας να αισθάνονται δημιουργικοί, σημαντικοί, χαρούμενοι.
Φέτος μέσα από το μουσικοκινητικό μας δρώμενο θέλουμε να σας καλέσουμε να κάνουμε κάτι μαγικό.
Να κοιτάξουμε δίπλα μας και να δούμε με τα μάτια της καρδιάς.Έτσι δεν θα μας περιορίσει η εικόνα και θα μπορέσουμε να “δούμε” την ομορφιά της συμμετοχής, της συνεργασίας και της προσπάθειας.
Σ’έναν κόσμο που οι μάσκες περισσεύουν… αρκεί να είμαστε ο Εαυτός μας!


anthemaΆνθεμα (Anthema) – Ιόνια κύματα (Ionian waves)

Το Τμήμα ΑμεΑ ανήκει στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας του ΚΚΠΠΑΜΘ και στεγάζεται στην περιοχή του Αγίου Σάββα. Εξυπηρετεί 55 ΑμεΑ ηλικίας 18 ετών και άνω.
Στο τμήμα λειτουργούν τέσσερα εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης (Ξυλουργείο, Κεραμικής, Κοσμήματος, Θερμοκήπιο), δύο εργαστήρια απασχόλησης και τμήμα Η/Υ. Παρέχονται υπηρεσίες όπως Ψυχολογική Υποστήριξη, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, και Νοσηλευτική φροντίδα.
Άλλες δραστηριότητες: Θεραπευτική ιππασία, πρόγραμμα κουζίνας, βιωματικές δράσεις με μαθητές σχολείων, ομάδα καλαθοσφαίρισης, ομάδα χορού, ομάδα ανακύκλωσης.
Επίσης λειτουργεί μία στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης που εξυπηρετεί έξι ΑμεΑ.


alteregoAlter Ego – Cherchez la femme

Στόχος της λειτουργίας του Κέντρου είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύ θερου χρόνου, η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η κοινωνικοποίηση, η καλλιέργεια συνεργατικού πνεύματος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, καθώς επίσης και η στήριξη-συμβουλευτική των οικογενειών τους.
Ιδιαίτερα σημαντική δράση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ αποτελεί η ειδική φυσική αγωγή, η οποία πραγματοποιείται τόσο σε εξατομικευμένο επίπεδο όσο και σε ομαδικό.
Πραγματοποιούνται προγράμματα εξατομικευμένης ψυχοκινητικής αγωγής, προσαρμοσμένων αθλοπαιδιών καθώς και τμήμα Badminton, Bocce και Bowling.
O χορός και η έκφραση μέσα από την κίνηση των παιδιών είναι μια από τις πλέον αγαπημένες δραστηριότητες τους.


blindgreeceΧορευτική Ομάδα Φάρου Τυφλών Ελλάδος (Folk dance team of the Lighthouse for the Blind of Greece) – Παραδοσιακοί χοροί της Σάμου και της Ικαρίας (Traditional dances from Samos and Ikaria)

Η Χορευτική Ομάδα του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος λειτουργεί από 2014.
Αποτελείται από 4 τμήματα και αριθμεί 40 ενήλικες χορευτές, με ολική και μερική απώλεια όρασης καθώς και χορευτές με πρόσθετες δυσκολίες.
Στόχος της είναι η γνωριμία με την πλούσια ελληνική παράδοση, η ανάπτυξη δεξιοτήτων και η κοινωνική ένταξη.


anoixtiagkaliaAνοιχτή Αγκαλιά (Anoixti Agkalia) – Ο καθρέπτης της ζωής (The mirror of life)

Η «Ανοιχτή Αγκαλιά» ιδρύθηκε το 2012 . Τα παιδιά του Συλλόγου μας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για διάφορες δραστηριότητες όπως μουσικοκινητική αγωγή, θεατροπαιχνίδι, στίβο, κολύμβηση χορό κτλ..
Tο 2014 συνεργαστήκαμε με τη σχολή της Ιρένας Αναστασίας Μπρέγκου προκειμένου να ενασχοληθούν τα παιδιά του Συλλόγου με το χορό και το 2015 εμφανιστήκαμε στην ετήσια χορευτική παράσταση της Σχολής Χορού.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Συνδρόμου Down διοργανώσαμε το 2016 την πρώτη μας χορευτική παράσταση με τίτλο «Χορεύοντας με το Down» και το επόμενο έτος, το 2017, τη δεύτερη χορευτική παράσταση με τίτλο «Ο καθρέφτης της ζωής».