Συμμετοχή σε Διεπιστημονική Ημερίδα


Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’, στο πλαίσιο των δράσεών της για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και την απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής, διοργανώνει την 6η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ‘Η Τέχνη στην Αποκατάσταση’ και σας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής. Η Ημερίδα, η οποία αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων 5 προηγούμενων διοργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Animus, στη Λάρισα, με ελεύθερη συμμετοχή.

Η εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος και βιωματικά εργαστήρια και απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο.6-HMERIDA-2018

Η ημερίδα στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου του χορού. Οι ομιλητές της ημερίδας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τα βιωματικά εργαστήρια είναι:

  • Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συλλόγου πτυχιούχων επαγγελματιών μουσικοθεραπευτών, υπεύθυνη του  τομέα μουσικοθεραπείας του ωδείου Φιλιππος Νακας, Μουσικοθεραπεύτρια στο σύλλογο Αμυμώνη.
  • Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ
  • Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθ/τρια Gestalt
  • Μαρία Καραπαναγιώτη, Χορογράφος (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Εκπαιδευτικός – Χοροθεραπεύτρια,

οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα αντίστοιχα είδη θεραπειών μέσω τέχνης σε βιωματικό εργαστήριο μιάμισης ώρας (1,5h) έκαστος, με παράλληλη ανάλυση θεωρίας. Εισαγωγική εισήγηση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Κ. Γουργουλιάνης.

Οι Δρυάδες εν Πλώ από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2013, τον Απρίλιο του 2014, το Μάρτιο του 2015 και το Μάρτη του 2016 επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης: Από τη θεωρία στην πράξη» σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Λίμνη Πλαστήρα και Μουζάκι. Μέσω αυτών των δράσεων οι Δρυάδες επιδίωξαν να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, είναι η συμμετοχή τους στη μοναδική στον ελληνικό χώρο Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού, που διοργανώνεται από το 2014 στην Καρδίτσα, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD. Περισσότερα για τις δράσεις των Δρυάδων εν Πλώ μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της Ομάδας: www.dryadesenplo.gr.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι ελεύθερη, ωστόσο απαιτείται δήλωση συμμετοχής για την εύρυθμη παρακολούθηση των βιωματικών εργαστηρίων. Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία Δρυάδες εν Πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *