Δελτίο Τύπου: 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability)


Μία εβδομάδα απομένει για το 1o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (1st International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που διοργανώνει και φέτος η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ στις 18 – 19 – 20 Μαΐου, στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, του ΕΟΤ και της ΕΣΑμεΑ και πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου, της Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Π.Ε. Καρδίτσας, της ΠΕΔ, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η περιοχή μας θα υποδεχτεί και φέτος για τρείς μέρες πάνω από 400 άτομα από Ομάδες Χορού της Μαδρίτης, αλλά και της Αθήνας, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Γιάννουλης Λάρισας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καστοριάς, Νεάπολης Συκεών, Ξάνθης, Πάτρας, Πολίχνης, Ρόδου, Σερρών, οι οποίες μαζί με τις αντίστοιχες Ομάδες της Καρδίτσας θα ανταμειφθούν με το ζεστό χειροκρότημα των θεατών την Παρασκευή 18 (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου) & το Σάββατο 19 Μαΐου (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καρδίτσας), ημέρες των παραστάσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ (ώρα έναρξης παραστάσεως 5.30μ.μ.). Οι παραστάσεις θα μεταδίδονται ζωντανά (live streaming) από το site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr.

Η Καλλιτεχνική επιστημονική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους

ΜΟΝΙΚΑ POZEK χορογράφοs καλλιτεχνική διευθύντρια του meetsharedance

ΤΣΙΟΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ ψυχολόγος Ph.D

ΜΕΡΡΑ ΚΩΝΝΝΟ σκηνοθέτης-ηθοποιός

ΤΑΝΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ μουσικοσυνθέτης-καθηγητής μουσικής

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ καθηγητής φυσικής αγωγής -χοροδιδάσκαλο

 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στις 5.30μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Μουζακίου με χορευτικές εμφανίσεις των Ομάδων που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ρεσιτάλ της Αλίκης Καγιαλόγλου με τραγούδια από τον Κινηματογράφο, στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης. Παρουσιαστές της εκδήλωσης θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Κατερίνα Σταθοπούλου .

Το Σάββατο 19 Μαΐου οι παραστάσεις των Ομάδων θα γίνουν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας και θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων και των αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες. Την Κυριακή 20 Μαΐου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εργαστήρια/ workshops, σχετικά με τις Τέχνες στην Αναπηρία, εισηγητές των οποίων είναι:

  • Monika Požek, Χορεύτρια – Χορογράφος – Ιδρυτής και καλλιτεχνική διευθυντής του Meet Dance Share
  • Βαρσαμοπούλου Αναστασία, Ψυχολόγος Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt – Εικαστική θεραπεύτρια
  • Καλογεροπούλου Κυριακή, Μουσικοθεραπευτρια ΜΑ
  • Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός.

Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά στο κοινό, κατόπιν συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής.

Για την προβολή και προώθηση του Φεστιβάλ θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου περίπτερο με ενημερωτικό υλικό στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Σας περιμένουμε όλους από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ να ενημερωθείτε για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη και να στηρίξετε αυτό το σημαντικό γεγονός για τους συνανθρώπους μας.

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα

Δρυάδες εν πλω

 

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *