Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή της Μαρίας Καραπαναγιώτη ως εισηγήτριας στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας


Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός συμμετείχε ως εισηγήτρια στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Οκτωβρίου στην Καβάλα. Το συνέδριο, με θέμα ‘Κοινωνική Φροντίδα Οικογένειας – Παιδιού: Σύγχρονες Προκλήσεις και Προοπτικές’, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η Κα Καραπαναγιώτη αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να παρουσιάσει εισήγηση, με θέμα ‘Από τη Χοροθεραπεία στη Χορογραφία και τη Δημιουργία Ομάδων Χορού’, σε συνεδρία σχετικά με τα ‘Παραδείγματα καλών πρακτικών και το νέο ΕΣΠΑ στις υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας΄. Παράλληλα, στο τέλος του Συνεδρίου διεξήγαγε workshop Χοροθεραπείας, στο οποίο συμμετείχαν με ενθουσιασμό οι σύνεδροι. Η παρουσία της κας Καραπαναγιώτη στέφθηκε με επιτυχία και κίνησε το ενδιαφέρον των παριστάμενων, καθώς η εισήγησή της παρουσίαζε υλικό από την πρόσφατη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Καρδίτσα.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η αναζήτηση λύσεων στα καίρια ζητήματα κοινωνικής πολιτικής για την οικογένεια και το παιδί, που έχουν ανακύψει ως συνέπεια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, αλλά και η παρουσίαση προοπτικών που θα βοηθήσουν να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *