Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού – Ευχαριστήρια


Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαΐου 2015 | Δρυάδες εν Πλω | Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας

 

xoros_anapiria_1

Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδωνπραγματοποιήθηκε στις 23 & 24 Μαΐου στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο. Η Καλλιτεχνική Εταιρεία “Δρυάδες εν Πλω” διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ένα διήμερο τομή στον κόσμο της αναπηρίας, με τη συμμετοχή 21 ομάδων χορού από όλη τη χώρα.
Κατάμεστο από χαμογελαστά και συγκινημένα πρόσωπα το Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης φιλοξένησε το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί τις παραστάσεις των ομάδων από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σέρρες και Πάτρα. Οι συμμετέχοντες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας ενθουσιάστηκαν με την υπέροχη εκδήλωση, τη θετική ενέργεια των εθελοντών και την άψογη διοργάνωση, χαρίζοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Η παρουσία του κόσμου που θέλησε να χειροκροτήσει την προσπάθεια των χορευτών και να στηρίξει το μοναδικό αυτό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα ήταν συγκινητική. Οι χορευτές και οι συνοδοί τους ξεναγήθηκαν στην πόλη μας, γνωρίστηκαν και διασκέδασαν συντροφιά με τους πολυάριθμους εθελοντές της εκδήλωσης.

xoros_anapiria_3
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Σεβασμιώτατος Ιεράς Μητροπόλεως κ Τιμόθεος η βουλευτής κα Χρ. Σιωροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κος Β. Τσιάκος, οι Αντιδήμαρχοι κα Ε. Αντωνίου και κος Ι. Γεννάδιος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΚ κος Τάντος ,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Η. Αντωνίου, ο Πυραγός κος Τσώλης Κ ο διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης κος Καρανίκας θ,ο Αστυνομικός διευθυντής κος Β.Καραπιπέρης ο διοικητής Ασφάλειας Χ.Παπακώστας ,η εντεταλμένη σύμβουλος τουρισμού κα Κόκκαλη, πρωην βουλευτής κα Α.Σκόνδρα,ο Πρόεδρος Πολιτιστικών συλλόγων Μ.Στεργιόπουλος ο Πρόεδρος Ερ Σταυρού κος Αντωνόπουλος .ο Πρόεδρος 4επι4 κος Θ.Τασιόπουλος, ο Πρόεδρος Ραδιολέσχης κος Βογιατζης Δ., η Προεδρος Φιλοζωικού ομίλου κα Ε.Θανου η Πρόεδρος συλλ Φιλων Μουσειου κ Καραμπινα κ.α.
Το κοινό, αλλά και οι συμμετέχοντες γοητεύτηκαν από τις ευφάνταστες χορογραφίες, τις ποικίλες μουσικές επιλογές και τα πολύχρωμα κοστούμια. Κυρίως, όμως συγκινήθηκαν από τη συνύπαρξη στη σκηνή ατόμων με αναπηρίες, που απέδειξε πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να διευκολύνει την αισθητική και αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις της εκδήλωσης στο σύνδεσμο:http://www.ikarditsa.gr/2η-πανελλήνια-συνάντηση-ομάδων-χορού-α/
Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμπολίτες μας, εθελοντές, υποστηρικτές και χορηγούς, που συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση για την ανταπόκριση και τη συμπαράστασή τους. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, της Λέσχης 4×4 και του Φιλοζωικού Ομίλου που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επίσης, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν την επιστημονική – καλλιτεχνική επιτροπή της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων κα Μ.Θεολόγη ,κα ΝΤ.Ψαλτοπούλου,κα Α.Βαρσαμοπούλου,κα Μ.Γαλάνη κ κο Α.Σουσουγγέλη για την παρουσία τους και την ηθική τους υποστήριξη.

xoros_anapiria_2

 


 

Ευχαριστήριο για την Πόλη μας

Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους ιδιώτες χορηγούς και υποστηρικτές της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που με την άψογη συμπεριφορά τους ‘αγκάλιασαν’ το σημαντικό αυτό εγχείρημα και συνέβαλαν στην επιτυχία του.
Η βοήθεια που παρείχαν οι συμπολίτες μας ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα για την καθιέρωση του Φεστιβάλ σε θεσμό της πόλης μας και για τη συνέχιση των δράσεων μας. Τις ημέρες της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης της εκδήλωσης ένα πλήθος κόσμου ενδιαφέρθηκε πραγματικά και δούλεψε μαζί μας εθελοντικά προς ένα σημαντικό σκοπό.
Η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Η προσπάθειες των συνανθρώπων μας ελπίζουμε να άγγιξαν όλους τους παρευρισκόμενους, ώστε να καλλιεργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις της εκδήλωσης στο σύνδεσμο: http://www.ikarditsa.gr/2η-πανελλήνια-συνάντηση-ομάδων-χορού-α/
Ευελπιστούμε η μοναδική αυτή εμπειρία της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις προσφοράς.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια


Ευχαριστήριο για τους Χορηγούς μας

Οι Δρυάδες εν Πλω θα ήθελαν να ευχαριστήσουν από καρδιάς τους ιδιώτες χορηγούς και υποστηρικτές της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, που ‘αγκάλιασαν’ το σημαντικό αυτό εγχείρημα και με τη στήριξή τους συνέβαλαν στην επιτυχία του.
Η βοήθεια που παρείχαν οι συμπολίτες μας και οι τοπικές επιχειρήσεις ήταν συγκινητική και ελπιδοφόρα και για τη συνέχιση των δράσεων μας. Ευχαριστούμε θερμά τους μεγάλους χορηγούς: Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας τον Δήμο Καρδίτσας ,την κλινική Κασταλία τον Συφακ το Επιμελητήριο, τους χορηγούς που διαφημίστηκαν στο έντυπο της διοργάνωσης, τους χορηγούς που διαφημίστηκαν στα μπλουζάκια των εθελοντών, τους υποστηρικτές μας και τους χορηγούς επικοινωνίας.

Η ευγενική προσφορά τους είναι αναρτημένη και στο διαδίκτυο στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook και στο ikarditsa, όπου θα παραμείνει για όλο το έτος.

Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και στην απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής. Οι παραστάσεις του διημέρου ελπίζουμε να άγγιξαν όλους τους παρευρισκόμενους, ώστε να καλλιεργήσουν ένα διαφορετικό κλίμα απέναντι στα άτομα με αναπηρία και τις δυνατότητες που έχουν για κοινωνική και καλλιτεχνική ενσωμάτωση.
Ευελπιστούμε η μοναδική αυτή εμπειρία της συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων να αποτελέσει εφαλτήριο για παρόμοιες ενέργειες και πράξεις προσφοράς.
Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *