Δελτίο Τύπου για την συμμετοχή των Δρυάδων Εν Πλώ στην εβδομάδα κινητικότητας του Δήμου Καρδίτσας


Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ, αποδεχόμενη σχετική πρόταση από το Δήμο Καρδίτσας, συμμετείχε στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας του Δήμου Καρδίτσας την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 από το απόγευμα ως αργά το βράδυ, με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της πλατείας του Εμπορικού Κέντρου Καρδίτσας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με βιωματικό παιχνίδι της μεθόδου διδασκαλίας τεχνών κίνησης -μουσικής -ζωγραφικής ΧΟΡΟΧΡΩΜΑ των Ιωάννη Τρούκη – Μαρίας Καραπαναγιώτη για όλα τα παιδιά της πόλης. Πλήθος παιδιών κάθε ηλικίας ζωγράφισαν, χόρεψαν και κινήθηκαν στο χώρο της πλατείας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, πολύχρωμο έργο τέχνης!

 

Ακολούθησε χορευτική παράσταση της ομάδας σύγχρονου χορού Δρυάδες εν Πλώ μαζί με το φυτώριο της Σχολής Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη με τίτλο DIVERSITY, σε χορογραφίες Μαρίας Καραπαναγιώτη και Λίλης Καραπαναγιώτη και μουσική των Χρήστου Διαμαντή, Ανδρόνικου Τρούκη και NiT GriT Remix Stellamara. Το έργο αγκαλιάζει την αναπηρία με πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας που έχει στην μοναδικότητά του ένας άνθρωπος χορευτής και αναδεικνύει τον καθένα μας σε ένα αρμονικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έκφρασης του διαφορετικού ψυχισμού των προσωπικοτήτων μας. σε μια ισορροπημένη συνύπαρξη αλληλεπίδρασης στο κοινωνικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Από τις Δρυάδες εν Πλώ συμμετείχαν οι Βαρελά Λίλα, Καρανάσιου ‘Εφη, Καραπαναγιώτη Νίκη, Καραπαναγιώτη Λίλη, Κρανά Μαρία, Κοζιού Μαρία, Λιάκου Βάνα, Ρωμανίδης Σωτήρης και από τη Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη οι μαθήτριες Αλεξανδρή Κλειώ, Αλεξανδρή Δανάη, Κρανά Μελίνα, Κρανά Δήμητρα, Μπίνα Μαριτίνη, Παπαχρήστου Ναταλία και Φούκα Ζωή.

Η βραδιά έκλεισε με μουσικό LIVE από τούς G.O.P, που απαρτίζουν οι μουσικοί Τρούκης Ανδρόνικος, Παλαπέλας Ηλίας, Γιωτάκος Γιώργος, και τους Χρυσικό Βασίλη και Χαρίδου Νικόλ, σε δικές τους παραγωγές.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τέτοια εκδήλωση στην πλατεία του Εμπορικού Κέντρου. Οι συμπολίτες που παρευρέθηκαν σε αυτές, αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στο Εμπορικό Κέντρο ενθουσιάστηκαν από την όμορφη ατμόσφαιρα και το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα της προσπάθειας όλων. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων το καφέ Baristas προσέφερε χυμούς, αναψυκτικά και μπύρες σε συμβολική τιμή, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο τοπικό παράρτημα της Φλόγας, του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.42218071_276202609678656_7779239444497825792_o

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους συμμετέχοντες, τους καλλιτέχνες και τους τεχνικούς για την άψογη συνεργασία, καθώς και την κα Ναταλία Τζέλλου και τον Αντιδήμαρχο κο Βασίλη Κουρκούνα από το Δήμο Καρδίτσας, οι οποίοι και παρευρέθηκαν.42093989_276202926345291_7329151177096953856_o

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *