Συμμετοχή των Δρυάδων εν Πλώ στο 1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» (R.ο.Di.)


Η Καλλιτεχνική Ομάδα Δρυάδες εν Πλώ και η Πρόεδρός της Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός, συμμετείχαν στο 1ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» (R.ο.Di.) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 3 έως 10 Δεκεμβρίου σε πολλούς χώρους της Θεσσαλονίκης.

 

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν «η ανάδειξη της τέχνης μέσα από την οπτική της αναπηρίας. Η ιδέα της διοργάνωσης στηρίχθηκε στο αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να εκφράζονται μέσω της τέχνης είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά και ως στόχος της τέθηκε η περεταίρω προώθηση του οράματος σύζευξης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με την κοινωνία».

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου το πρωί παρουσιάστηκε εισήγηση της κας Μαρίας Καραπαναγιώτη, Προέδρου των Δρυάδων εν Πλώ, με θέμα «Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD» σε συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η ομάδα χορού Δρυάδες εν Πλώ παρουσίασαν το ίδιο απόγευμα στον ίδιο χώρο τη χορευτική παράσταση “FEMINAM”, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία τους τις χορογραφίες της Μαρίας Καραπαναγιώτη και την πρωτότυπη μουσική των Χρήστου Διαμαντή και Ανδρόνικου Τρούκη.

Το έργο αγκαλιάζει την αναπηρία με πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας που έχει στην μοναδικότητά του ένας άνθρωπος χορευτής και αναδεικνύει τον καθένα μας σε ένα αρμονικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα έκφρασης του διαφορετικού ψυχισμού των προσωπικοτήτων μας. σε μια ισορροπημένη συνύπαρξη αλληλεπίδρασης στο κοινωνικό πολιτιστικό γίγνεσθαι. Από τις Δρυάδες εν Πλώ συμμετείχαν οι Βαρελά Λίλα, Καρανάσιου ‘Εφη, Καραπαναγιώτη Λίλη, Κρανά Μαρία, Κοζιού Μαρία, Λιάκου Βάνα, Ρωμανίδης Σωτήρης.47679558_345849016199897_4037715694320615424_n

Οι Δρυάδες εν Πλώ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και να συγχαρούν τους διοργανωτές του Φεστιβάλ για την πρόσκληση και την άψογη συνεργασία σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα.IMG_20181207_205116

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *