Δ.Τ. σχετικά με τη συμμετοχή της Μαρίας Καραπαναγιώτη ως εισηγήτριας στο Διεθνές Προσυνεδριακό Συμπόσιο “Creative Arts Interconnection – Paideia – Therapy” του ΑΠΘ


 

Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός – DD Tutor συμμετείχε την Κυριακή 31 Μαρτίου στο διήμερο διεθνές Προσυνεδριακό Συμπόσιο “Creative Arts Interconnection – Paideia – Therapy” (CAIPT PcS2019), με τίτλο “Music & Arts Therapies in Healthcare Settings”. Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στις 30-31 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ, στη Θέρμη, από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Η κα Καραπαναγιώτη παρουσίασε βιωματικό εργαστήριο χοροθεραπείας με θέμα ‘Χοροθεραπεία σε μονάδες ψυχικής υγείας (Dance Therapy Class/ Workshop in Structures of Mental Health)’, με αθρόα συμμετοχή από τους συμμετέχοντες στο συμπόσιο. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε η εφαρμογή του προγράμματος χορευτικής θεραπείας σε τμήματα Χρόνιου Νοσηλευτικού Ιδρύματος και πως αυτό βοηθάει τους νοσηλευόμενους σωματικά, αλλά και ψυχικά. Το workshop διάρκειας μίας ώρας κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού, το οποίο θέλησε να ενημερωθεί περισσότερο για τις δράσεις της ομάδας Δρυάδες εν Πλώ και τη μέθοδο διδασκαλίας χορού DanceDisability.

Οι συμμετέχοντες έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στην κα Καραπαναγιώτη για το ενδιαφέρον εργαστήριο και ανανέωσαν το ραντεβού μαζί της σε νέα σεμινάρια.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *