1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΗ I.D.F.D.

BF2W3135

Χώρος
  • 18 Μαΐου Mouzaki Palace
  • 19 Μαΐου Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ)
  • 20 Μαΐου Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου
Xρόνος
18,19,20 Μαϊου 2018

Eίσοδος
Η εκδήλωση έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για το κοινό.

Διοργάνωση          Δρυάδες εν πλω       Καλλιτεχνική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Επικοινωνία

 τηλ.2441073644

Διεύθυνση: Εμπορικό Κέντρο Καρδίτσας, 1ος Όροφος, 43100 Καρδίτσα,

email: xorosanapiria@gmail.com

Iστοσελίδα: Σχολή Χορού Μαρίας Καραπαναγιώτη

Χαρτ' Αετοί2-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χαρτ’ Αετοί2-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

maketa

 

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΟΣΤΟΛΗ DVD ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ 2441073644 Η ΣΤΟ EMAIL xorosanapiria@gmail.com

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού Αναπηρίας και μη (1st International Dance Disability festival )

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων ΧΑ ΧορόςΑναπηρία (1st International Dance  Festival Disability ), που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι στις 18 – 19 – 20 Μαΐου 2018.

Η  5 Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πραγματοποίησης, εξελίσσεται με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, διευρύνεται χωρικά και χρονικά και αποκτά διεθνές κύρος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει φέτος, εκτός από την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών, ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια από επιστήμονες και καταξιωμένους επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18/5 στο ξενοδοχείο Mouzaki Palace. Πρόσκληση για συμμετοχή αποστέλλεται σε φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν, καθώς και σε Ομάδες Χορού ΑμεΑ και μεικτές Ομάδες Χορού από τον ελληνικό και το διεθνή χώρο.

Η φετινή διοργάνωση καινοτομεί και αναβαθμίζεται οργανωτικά. Μαζί με την αίτηση συμμετοχής σας, όπου αναγράφονται οι όροι συμμετοχής, είναι απαραίτητο να σταλεί dvd/ video ολόκληρης της χορογραφίας της συμμετοχής σας, καθώς η επιλογή των ομάδων που θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση θα γίνει από ομάδα έγκριτων καλλιτεχνών και επιστημόνων. Στο τέλος του Φεστιβάλ, 3 ομάδες, που θα αναδειχθούν με κλήρωση, θα προκριθούν απευθείας στην επόμενη διοργάνωση, με κάλυψη των εξόδων 5 χορευτών τους.

Η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και μεικτών Ομάδων Χορού κορυφώνει τις δράσεις των Δρυάδων εν Πλω και της προέδρου τους κας Μαρίας Καραπαναγιώτη, που έχουν υλοποιήσει πολλές φορές καλλιτεχνικές συμπράξεις επί σκηνής με ΑμεΑ. Από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού.

Στα πλαίσια αυτά έχουν αναπτύξει τη μέθοδο X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ DD DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ. Καραπαναγιώτη (κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας Χορού των Δρυάδων Εν Πλώ), η οποία βασίζεται στη μέθοδο διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας.

Η μέθοδος D.D. παρουσιάστηκε σε ημερίδες και σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την ενίσχυση την προσπάθειας των Δρυάδων εν Πλώ να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, ήταν η συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Αναμένουμε με χαρά τις αιτήσεις συμμετοχής σας!     ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 15/3/2018

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο email xorosanapiria@gmail.com

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω
Η ΠρόεδροςΜαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 

 

 Κάλεσμα εθελοντών για την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων

Α ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 21ΜΜ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ !!!!!!!

Document-page-001

 

13236165_1047134048695301_2054722624_n

13236267_1047134042028635_764158761_n


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε όλες τις επιχειρήσεις της πόλης που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν τη χορηγία τους με τη μορφή οικονομικής στήριξης ή παροχής υπηρεσιών/υλικών

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων ΧΑ ΧορόςΑναπηρία (1st International Dance Disability Festival)

αφισα           Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ διοργανώνει στην Καρδίτσα και στο Μουζάκι, το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων ΧΑ ΧορόςΑναπηρία (1st International Dance Disability Festival), μοναδικό στον ελληνικό χώρο, στις 18-19-20 Μαΐου 2018, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, στο Νέο Γυμναστήριο Μουζακίου και στο Mouzaki Palace.

Η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού, μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς πραγματοποίησης, εξελίσσεται με τη συμμετοχή ομάδων από το εξωτερικό, επεκτείνεται χωρικά και χρονικά και αποκτά διεθνές κύρος. Στο φεστιβάλ – θεσμό του ελληνικού χώρου θα συμμετέχουν φέτος και ομάδες από το εξωτερικό, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό και διεθνή χώρο. Η εκδήλωση στα πρότυπα των προηγούμενων διοργανώσεων περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, αλλά και επιστημονική ημερίδα και workshops.

Στην προσπάθεια της όσο το δυνατόν καλύτερης υποδοχής και φιλοξενίας των Ομάδων που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και της αρτιότερης οργάνωσής της καλούμε όλες τις επιχειρήσεις της πόλης της Καρδίτσας, του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής που θα επιθυμούσαν να προσφέρουν τη χορηγία τους με τη μορφή οικονομικής στήριξης ή παροχής υπηρεσιών/ υλικών. Η οικονομική συμπαράσταση με την μορφή χορηγίας θα καλύψει τη μετακίνηση, διαμονή και φιλοξενία των συμμετεχόντων, το έντυπο υλικό, καθώς και λοιπά έξοδα της διοργάνωσης. Η προσφορά σας θα αναγραφεί στα έντυπα και στην αφίσα της διοργάνωσης, στα ηλεκτρονικά μέσα της διοργάνωσης και των Δρυάδων εν Πλω (όπου παραμένουν όλο το χρόνο), καθώς και στα Δελτία Τύπου προς όλους τους φορείς και τον Τύπο και επιπλέον θα γίνει αναφορά από τους χορηγούς επικοινωνίας (τοπική τηλεόραση και ραδιόφωνο).

Τα προηγούμενα χρόνια, τόσο η οικονομική, όσο και η ηθική σας στήριξη ήταν πολύτιμες για την πραγματοποίηση αυτού του μοναδικού εγχειρήματος για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι σημαντικό ότι στις προηγούμενες διοργανώσεις πλήθος ιδιωτών και επαγγελματιών αγκάλιασαν την προσπάθεια και προσέφεραν ηθική και οικονομική στήριξη. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός νέων της πόλης, μαθητές και φοιτητές, με πνεύμα προσφοράς έγιναν εθελοντές και δημιούργησαν μια μεγάλη παρέα μαζί με τους χορευτές και τους συνοδούς τους. Η ένθερμη υποστήριξή σας στους σκοπούς της Εταιρείας μας γέμισε ενθουσιασμό και αισιοδοξία για μελλοντικές δράσεις. Φέτος με την πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ, η Ελλάδα κάνει ακόμα περισσότερα βήματα στον τομέα της αναπηρίας και η περιοχή μας αποκτά αναγνώριση και προβολή και στο διεθνή χώρο.

Ήδη για τη διοργάνωση λειτουργεί σελίδα στο Facebook όπου μπορείτε να ενημερωθείτε: https://www.facebook.com/xoros.anapiria.karditsa, καθώς και σχετική σελίδα στον ιστότοπο της ομάδας: www.dryadesenplo.gr. Δείτε αποσπάσματα από προηγούμενες διοργανώσεις:

https://www.youtube.com/channel/UC3hlx7yim5mB5h1CwzDnnxg

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας.

 

 

Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία

Δρυάδες εν πλω

 

Η Πρόεδρος

 

Μαρία Καραπαναγιώτη

εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

 

 

 


 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ  ΣΤΗΝ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΧΟΡΟΥ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΟΜΑΔΩΝ


ΧΟΡΗΓΟΙ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Χορηγοί Εντύπου

Χορηγοί για τα μπλουζάκια εθελοντών

Χορηγοί υποστηρικτές με δώρα καί χορηγοί επικοινωνίας

Συνεργάτες


Μετάδοση του Festival

Τις ημέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε στην παρούσα ιστοσελίδα ζωντανά σε livestreaming