Θέατρο/ Κριτική: Μια μικρή κριτική καρδιάς για μια μεγάλη παράσταση


Η δική μας αγαπημένη Σωτηρία Ρουβολή, με αξιόλογες θεατρικές επιλογές στο ενεργητικό της, συμμετέχει φέτος στο θεατρικό έργο «Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΠΡΑΟΥΝΙΝΓΚ» στο Θέατρο Εμπορικόν, στου Ψυρρή.

karapanagioti_kritiki_1

 

Λίγα λόγια για την καταπληκτική παράσταση που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Επισκέπτες στην Αθήνα, πήγαμε να δούμε τη μαθήτρια και φίλη μας να παίζει πλάι σε μεγάλα ονόματα της θεατρικής σκηνής, όπως είναι ο Δημήτρης Καταλειφός και η Πέγκυ Σταθακοπούλου. Σε ένα έργο που ο τίτλος δεν μας έλεγε κάτι, οι επτά ηθοποιοί της παράστασης έγιναν με τις απίστευτα ‘συν…κινητικές’ ερμηνείες τους μια αλυσίδα ‘αλληλο-συμπληρωματική’. Οι θεατές, που κυριολεκτικά έμειναν καθηλωμένοι για μιάμιση ώρα, ένιωσαν το μέγεθος του καταπληκτικού κειμένου που επελέγη από τους συντελεστές της παράστασης. Δυνατά συναισθήματα μας έκαναν να σκεφτούμε, να αισθανθούμε, να μυρίσουμε, να γευτούμε, ακούγοντας όλους τους ηθοποιούς σαν να ήταν ο ένας η συνέχεια του άλλου!

karapanagioti_kritiki_2

Σκηνοθεσία, σκηνογραφία, κοστούμια, μουσική, ερμηνείες, υποκριτικές, κινησιολογία, κείμενο…Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς! Ένα τεράστιο ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη μας προς τους δημιουργούς που συνεχίζουν σε τέτοιες περιόδους να πάνε κόντρα στο ρεύμα κάνοντας επιλογές που προσφέρουν στον κόσμο αληθινή πνευματική τροφή και αφύπνιση των αισθήσεων. Παραφράζοντας την τελευταία ατάκα του μεγαλειώδους έργου «Ελάτε αγαπητοί μου, μην αφήνετε το φαγητό να κρυώσει».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *