Δελτίο Τύπου: Δ.Τ. Συμμετοχή της Μαρίας Καραπαναγιώτη ως εισηγήτριας σε Ημερίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Καρδίτσα, 26 Νοεμβρίου 2014


Η Kα Μαρία Καραπαναγιώτη, χορογράφος – χοροθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός συμμετείχε ως εισηγήτρια στην Ημερίδα «Προσεγγίζοντας τις Ειδικές Ανάγκες μέσα από την Υποστηρικτική Τεχνολογία και τις Τέχνες» του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «Μέγας Αλέξανδρος» του Κολλεγίου. Σκοπός της ημερίδας, που διοργάνωσε ο τομέας Παιδαγωγικών & Ειδικής Αγωγής του Ιδρύματος, ήταν η παρουσίαση της συμβολής των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών και των Τεχνών ως θεραπευτικά μέσα για άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία λειτουργούν υπέρ της κοινωνικής τους ένταξης και της ισότιμης συμμετοχής τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η ημερίδα απευθυνόταν σε φοιτητές και φοιτήτριες, στην εκπαιδευτική κοινότητα, σε φορείς Ειδικής Αγωγής, καθώς και σε άτομα με ειδικές ανάγκες από όλη την Ελλάδα.
Η Κα Καραπαναγιώτη αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση να παρουσιάσει εισήγηση, με θέμα την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιούνιο στην Καρδίτσα. Η παρουσία της κας Καραπαναγιώτη στέφθηκε με επιτυχία, κίνησε το ενδιαφέρον των παριστάμενων και συγκίνησε με το υλικό της διοργάνωσης.
Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης με διαλέξεις, ο κος Παντελής Μακρής, Ειδικός Παιδαγωγός και Ειδικός στην Υποστηρικτική Τεχνολογία, ο Δρ. Κωνσταντίνος Πετσάνης, Ειδικός Νευρολόγος εξειδικευμένος σε θέματα Άνοιας, Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Γενεύη, η Δρ. Ντόρα Ψαλτοπούλου, Μουσικοψυχοθεραπεύτρια, Λέκτορας στο Α.Π.Θ. και η κα Αναστασία Βαρσαμοπούλου, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Διδάσκουσα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.
Οι Δρυάδες εν πλω και η κα Καραπαναγιώτη θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το Μητροπολιτικό κολλέγιο Θεσσαλονίκης και το Διευθυντή Δρ. Ευάγγελο Κονταξάκη για την ευγενική πρόσκληση και την τιμή να συμμετέχουμε με την παρουσία μας στις εργασίες αυτής της επιστημονικής συνάντησης.
Για την Καλλιτεχνική Εταιρεία
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος

Μαρία Καραπαναγιώτη
εκπαιδευτικός χορογράφος χοροθεραπεύτρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *