Δελτίο Τύπου: Το χοροθεατρικό έργο ‘Λινές Πυξίδες’ παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας από την Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’


Μια μοναδική για την πόλη μας παράσταση πραγματοποίησε η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας· μια συγκινητική παράσταση για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και την απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής με το έργο ‘Λινές Πυξίδες΄.

Το χοροθεατρικό έργο ‘Λινές Πυξίδες’ εμπνεύστηκε η χορογράφος Μαρία Καραπαναγιώτη από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του διακεκριμένου εικαστικού Ι. Τρούκη. Με την αξιοποίηση των στίχων του ποιητικού έργου ‘Λινές Πυξίδες’ ανιχνεύουμε την ανθρώπινη ύπαρξη και δίνουμε την δική μας αντίληψη για την ζωή την οποία θεωρούμε εξαιρετική όταν μαθαίνουμε να αφήνουμε τις δικές μας επιθυμίες και της επιτρέπουμε να δρα σύμφωνα με το δικό της τρόπο. Στις έντονα συναισθηματικές σκηνές της παράστασης το κινούμενο σώμα και ο ήχος ταξιδεύουν στον χρόνο τις στιγμές ενός καλλιτέχνη, δίνουν ερεθίσματα συν-κίνησης και όλα μαζί αλληλοσυμπληρώνονται διαδοχικά και συνθέτουν το τοπίο της παράστασης.
Τις αυθεντικές χορογραφίες της παράστασης συνόδευσε πρωτότυπη μουσική σε ζωντανή εκτέλεση από το Χρυσόστομο Τρούκη. Στην παράσταση συμμετείχε με guest εμφάνιση ο Γιώργος Χρηστάκης, επαγγελματίας χορευτής σε αμαξίδιο, και ο Σωτήρης Ρωμανίδης – Κυριακίδης, αυτιστικός μουσικός – χορευτής.
Η παράσταση αποτελεί την εναρκτήρια εκδήλωση για τη διοργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Ομάδων Χορού ΑμεΑ και Μεικτών Ομάδων Χορού, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στην Καρδίτσα. Μέσω αυτής της καλλιτεχνικής συνεργασία, δίνεται η ευκαιρία στην πόλη μας να απλώσει το χέρι στον κόσμο της αναπηρίας, ώστε να δοθεί βήμα έκφρασης στους συνανθρώπους μας, μέσω της Τέχνης του Χορού.
Οι Δρυάδες εν Πλω και οι συντελεστές της παράστασης ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς της παράστασης, το Ξενοδοχείο Κιέριον και την Κλινική Κασταλία, καθώς και τον κύριο Αποστόλου για την παραχώρηση της αίθουσας.-

Για την Καλλιτεχνική Ομάδα
Δρυάδες εν πλω

Η Πρόεδρος
Μαρία Καραπαναγιώτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *